Makhmadbekov i Lavrentev se bore za mesto u Parizu

Makhmadbekov i Lavrentev se bore za mesto u Parizu

Drugi dan Qazaqstan Barysy Grend slema 2024. godine vidi žestoku borbu za nadmoć u kategoriji do -73 kilograma, sa poznatim licima sa prošlogodišnjeg podijuma sa ciljem da još jednom potvrde svoju dominaciju. Aktuelni šampion Makhmadbek Makhmadbekov (AIN) vraća se kao drugi nosilac, hvaleći se nizom bronzanih medalja sa prestižnih takmičenja od pobede 2023. godine. Međutim, on se suočava sa oštrom konkurencijom u nastajanju talenta Danila Lavrenteva (AIN), trećeg nosioca, koji je bio u impresivnom nizu sa tri uzastopne velike medalje.

Adam Stodolski (POL), osvajač srebrne medalje iz 2023. godine, traži iskupljenje kao osmi nosilac posle suve čarolije na podijumu VJT. U međuvremenu, lokalni favorit Danijar Šamšajev (KAZ) namerava da iskoristi prednost domaćeg terena i replicira ili nadmaši svoj nastup za bronzanu medalju u odnosu na prošlu godinu.

Bivši svetski šampion Tsogtbaatar Tsend-Ochir (MGL) vraća se na Svetsku džudo turneju posle pauze, sedmi nosilac i drži poslednje direktno mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre. S tim da njegov saigrač Erdenebajar Batzaja zaostaje tesno na rang listi, Tsend-Očir se suočava sa pritiskom da održi svoju poziciju snažnim rezultatom u Astani.

Prvi nosilac Manuel Lombardo (ITA), osvajač svetske srebrne medalje za 2023.

Ispred kandidata za nosioce pazite se iznenađenja sa pariskog Grend slema 2024. osvajač srebrne medalje Đorđi Čikhelidze (GEO) i kazahstanskog duela Darkhan Koibagar i Bakhitzhan Abdurakhmanov. Koibagar impresioniran bronzom u Dušanbeu, dok Abdurakhmanov ima dokazani rekord sa bronzom na Velikoj nagradi Zagreba 2023.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.