Andreja Leski (SLO) ponovo u akciji na Taškent Grend slemu 2024

Andreja Leski (SLO) ponovo u akciji na Taškent Grend slemu 2024

U kategoriji U63 kilograma, autliersi su drugi nosilac Katarina Kristo (CRO) i osmi nosilac Geke Van Den Berg (NED), koji se suočavaju sa sušom velikih medalja uprkos prošlim uspesima. Pošto je polje širom otvoreno, predviđanje da će finišeri podijuma postati izazovan zadatak. Međutim, reflektori najsjajnije obasjava ogromnog favorita za zlatnu medalju, svetskog broja 11 Andreja Leskog.

Iva Oberan (CRO) namerava da nadogradi svoju nedavnu bronzu u Dušanbeu, dok Kristina Kabana Perez (ESP) traži iskupljenje nakon što je za dlaku propustila medalje na prethodnim turnirima.

S tim što Andrea Leski (SLO) i Majlin Del Toro Karvajal (CUB) već drže direktna mesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a još četiri na ivici kontinentalnih kvota, konačni plasman u Astani nosiće značajnu težinu na olimpijskoj rang listi.

Nagli uspon Darije Liluašvili (AIN) na rang listi se nastavlja, podstaknut njenim srebrom u Dušanbeu, pozicionirajući je za potencijalno olimpijsko kvalifikaciono mesto sa još jednim jakim rezultatom u Astani. Anrikelis Barios, iskusni takmičar sa pet grend slem medalja, namerava da obezbedi svoju kontinentalnu kvotu sa podijumskom završnicom.

Japanka Minami Aono, uprkos tome što je relativno novajlija, već je napravila trag bronzom na Velikoj nagradi Gornje Austrije, nagoveštavajući svoj potencijal da se takmiči na najvišem nivou.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.