Zlatna proba za Gefen Primo

Zlatna proba za Gefen Primo

Gefen Primo (ISR) je započela dan kao seme broj jedan i savršeno ga je ispunila, bacajući Asvetu (CYP) sa tani-otošijem za ipon, a zatim je taktički pobedila Junga (KOR) i Žu (CHN) da bi bez previše stresa ušla u finale.

Larisa Pimenta (BRA) ostala je verna svom nosiocu, plasiravši se u polufinale gde se upustila u šido-bitku protiv Leive Sančez (ESP), na kraju je izašla kao pobednik. Sančez je ranije poremetio top 4 tako što se suprotstavio Irauiju (MAR) u završnim trenucima njihovog okršaja i obezbedio ključnu pobedu.

U finalu, Gefen Primo i Larisa Pimenta borili su se za zlatnu medalju. Uprkos tesnom pozivu sa uchi-matom iz Pimente, Primo je bio taj koji je iskoristio priliku, uhvativši Pimentino stopalo dobro tajm-time ashi-waza i brzo prešavši na zemlju za odlučujuću iponsku pobedu, stegavši zlato za Izrael dok se Pimenta zadovoljio srebrom.

Na prvom takmičenju za bronzanu medalju, Ana Viktorija Puljiz i Ajumi Lieva Sančez učestvovale su u uzbudljivoj borbi, a obe džudoke su pokazale nemilosrdnu agresiju. Kako je sat otkucavao do poslednjih sekundi, sa vaza-ari svakim i tri penala nagomilana između njih, Sančez je izveo savršeno tempiranu kontra puljizovom napadu, obezbedivši ipon pobedu i bronzanu medalju.

Na drugom takmičenju za bronzanu medalju nastupili su Siderot (POR) i Žu (CHN). Pošto je ostalo nešto više od minut, Žu je izveo tesan napad, postigavši gol vaza-ari sa sumi-gaešijem. Uprkos ravnomernom učinku tokom celog takmičenja, Žu je bio taj koji je pobedio, osvojivši bronzanu medalju za Kinu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.