Murad Čopenov i Mateo Piras dobro posluju

Murad Čopenov i Mateo Piras dobro posluju

Qazaqstan Barysy Grend slem u Astani bio je svedok kako Murad Čopenov (AIN) polaže pravo na zlato, a Mateo Piras (ITA) je obezbedio srebro, a obojica sportista su napravili značajne korake na svom olimpijskom kvalifikacionom putovanju. Poslednji okršaj Čopenova i Pirasa bio je uzbudljiv susret, obeležen eksplozivnim džudo razmenama. Uprkos tome što je Piras rano prikazao snažne napade, Čopenov je izveo snažan utsuri-goši, postigavši gol za vaza-ari i brzo prešavši u kata-gatame za drugi vaza-ari, stegavši svoju drugu grend slem zlatnu medalju i skok na olimpijskoj rang listi.

Na takmičenjima za bronzanu medalju, Saha (FIN) je strateškim pristupom nadigrao Bunčića (SRB) i tako obezbedio ključni vaza-ari u zlatnom rezultatu. Ovu pobedu obeležila je Sahina debitantska medalja na IJF Svetskoj džudo turneji, što ga je približilo olimpijskim kvalifikacijama. U međuvremenu, Sulejmanov (AZE) je savladao Pašajeva (AZE) u napetoj sve-azerbejdžanskoj borbi, osvojivši svoju prvu grend slem medalju dobro u kontranapadu.

Čopenovljev put do pobede video ga je kako demonstrira svoju veštinu impresivnim pobedama nad Lkhagvasurenom (MGL), Rakhmetkalijem (KAZ) i Rahimovim (TKM). U četvrtfinalnom obračunu protiv Rahimova, Čopenov je izveo besprekornu kata-te-jime, brzo podnoseći protivnika za samo 90 sekundi. On se potom u polufinalu suočio sa Sahom, gde mu je odlučujući ipon obezbedio mesto u finalu.

Pirasov put pokazao je svoju elastičnost i veštinu, uz zapažene pobede nad Kuanovim (KAZ), Misirovim (AIN) i Sulejmanovim (AZE). Piras je prikazao izuzetne tehnike bacanja, uključujući uki-vazu i soto-makikomi, kako bi obezbedio ključne pobede i plasirao se u finale.

U iznenađujućem preokretu, vrhunski seme Khyar (FRA) i An (KOR) izašli su ranije iz takmičenja, ostavljajući kategoriju -66 kilograma širom otvorenu za neočekivane kandidate. S obzirom da se takmičenje zahuktalo, sportisti se pripremaju za intenzivne bitke dok se bore za olimpijske kvalifikacije i slavu na tatami.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.