Lakići Kazahstana na mestu vozača U60kg

Lakići Kazahstana na mestu vozača U60kg

Posle trijumfalne pobede u Dušanbeu, Muhamedoleh Quvatov (TJK) izlazi kao snažan kandidat, obezbeđujući osmog nosioca u Astani i pozicionirajući se za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Međutim, njegov put napred predstavlja težak izazov u vidu prvoplasiranog Jung-Vei Janga (TPE), osvajača olimpijske srebrne medalje u Tokiju.

Ipak, reflektori najsjajnije sijaju u timu Kazahstana, a sve oči su fiksirane na intenzivnu konkurenciju među Magžan šamšadinom, Jeldosom Smetovim i Nurkhanatom Serikbajevim. Iako Serikbajev vodi na rang listi sa 21 godinom, njegovo odsustvo u Astani skreće pažnju na žestoko rivalstvo između Šamšadina i Smetova.

Šamšadin, tek što je osvojio srebrnu medalju u Dušanbeu, gleda na podijum da nadmaši svog mlađeg takmičara, pošto je prethodno stegao zlato 2023. U međuvremenu, Smetov zaostaje, ali je i dalje rešen da odne pobedu u Astani. Izgledi za polufinalni obračun između Šamšadina i Smetova zapalili su iščekivanje, obećavajući riveting spektakl koji će zadržati naciju domaćina na ivici njihovih mesta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.