Širan oseća vodu za kupanje u Kazahstanu

Širan oseća vodu za kupanje u Kazahstanu

Predstojeći Qazaqstan Barysy Grend slem 2024. Ko su glavni kandidati U48kg?

Vodeća u čoporu sa -48 kilograma je Širin Bukli (FRA), koja je trenutno šesta na svetu. Bukli namerava da učvrsti svoju poziciju nosioca na predstojećoj Olimpijadi, posle impresivne zlatne medalje na Grend slemu u Parizu ranije ove godine.

Da bi stekao pobedu, Bukli će možda morati da zaseni takmičare poput Sabine Giliazova (AIN), drugog nosioca i osvajača Taškent Grend slema 2024. Među drugim izazivačima su iznenađujuća evropska šampionka Kristina Dudina (AIN), prošlogodišnja osvajačica bronzane medalje Kalimajon Kurbonova (UZB) i domaća favoritkinja Galija Tinbaeva (KAZ), peta nosilac.

Nakon što je obezbedila srebro u Dušanbeu, Tugce Beder (TUR) je učvrstila svoju prednost u odnosu na zemljaka Sila Ersina (TUR) na olimpijskoj rang listi, ušavši u ovu disciplinu kao četvrti nosilac. Ersin se suočava sa teškom bitkom iz neprimećene pozicije da nadmaši Bedera. U međuvremenu, izraelski i brazilski sportisti takođe su u tesnoj trci za olimpijske kvalifikacije u toj kategoriji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.