Preview men Grend slem Qazaqstan Barysy

Preview men Grend slem Qazaqstan Barysy

Grend slem Slem Qazaqstan Barysy pojavljuje se kao ključni događaj za džudo sportiste na vrhuncu olimpijskih kvalifikacija, nudeći poslednju priliku da se skupe ključni bodovi. S obzirom da su mnogi glavni kandidati fokusirani na svetsko prvenstvo koje se nazire, talenti u razvoju i iskusni džudokasi imaju priliku da zablistaju. Ove godine je ponovo jak tim ušao od neutralnih sportista, prošle godine su pobednici sa tri titule, Italija i Španija takođe bili jaki sa obe dve titule u Kazahstanu.

U kategoriji do 60 kilograma, azijski sportisti dominiraju na pozicijama nosioca, a od zvezde u usponu Ramazana Abdulaeva i izraelskog kandidata Jam Volcaka očekuju se nastupi.

Krećući se ka olimpijskoj nadi od -66 kilograma, Validid Ćiar predvodi francuski kontingent, trudeći se da napravi svoj trag protiv ogromnih protivnika iz Uzbekistana i Italije.

U73 kilograma divizije, pažnja se prebacuje na iskusni konkurente kao što su Šakhram Akhadov i Manuel Lombardo, obojica su bili glavni za jake rezultate. Međutim, novi talenti kao što su Danil Lavrentev i Valteri Olin imaju za cilj da svojim impresivnim veštinama uznemire status kvo.

U kategoriji do -81 kilograma usledila je žestoka borba za pozicije nosioca, a među onima koji se bore za istaknutost su Sagi Muki i Atila Ungvari. Zvezde u usponu poput Maksima Triguba nastoje da naprave svoj trag protiv iseljenih pretendeta, dodajući element nepredvidivosti takmičenju.

Divizija od -90 kilograma može se pohvaliti postrojavanjem džudo luminara, uključujući Ivana Felipea Silvu Moralesa i Rafaela Maceda, pored zvezda u usponu kao što je Tristani Mosakhlishvili. S tim da glavni kandidati poput Eljana Hajijeva gledaju na olimpijske kvalifikacije, ulozi su veliki za sve takmičare.

Kategorija +100 kilograma obećava intenzivnu konkurenciju, a glavni su aktuelni šampion Horhe Fonseka i olimpijski titlist Aron Volf. Domaći favorit Nurlykhan Sharkhan ima za cilj da oduševi lokalne navijače, dok pretendenti poput Džordža Udsilaurija i Luisa Maija nastoje da naprave svoj trag na međunarodnoj sceni.

U teškoj kategoriji, Tatsuru Saito namerava da povrati svoju dominaciju, suočavajući se sa oštrom konkurencijom poput Temura Rakhimova i Edija Grande. Turski kandidati Munir Ertug i Ibrahim Tataroglu pokušavaju da uzdignu svoj plasman, što dodatno intrigira Grend slem u Kazahstanu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.