Asja Tavano spremna za prvo mesto u Parizu

Asja Tavano spremna za prvo mesto u Parizu

Italijanska teškašica Asja Tavano doputovala je u Dušanbe sa jasnim ciljem na umu: da obezbedi mesto u prvih osam za Olimpijske igre. Trenutno je 13. Tokom celog dana, pokazivala je svoju veštinu, porazivši protivnike kombinacijom veštine i odlučnosti. Njene pobede nad Ramazanovom (KAZ) i Vukovićem (CRO) bile su teške bitke, dok je svoju dominaciju protiv Hofmana (POL) demonstrirala sa dva snažna bacanja.

U finalu, Tavano je u početku izgledao spreman da osvoji zlato, postigavši rani vaza-ari. Međutim, Volszak (POL) je brzo izjednačio odlučujućim bacanjem. Neodmereo, Tavano je promenio brzine i zaplenio kontrolu u ne-vazi, na kraju obezbeđujući pobedu brzim koši-džimeom. Sa samo 21 godinom impresivan nastup Tavana na Grend slemu dodatno učvršćuje njeno mesto među džudo zvezdama u usponu. Sa sve većom listom uspeha, uključujući dve seniorske evropske medalje i top-osam završnicu na Svetskom prvenstvu u Dohi 2023.

Volszak, Tavanova protivnica u finalu, pokazala je sopstvenu veštinu i odlučnost tokom celog turnira. Obezbeđujući pobedu kombinacijom bacanja i držanja u svojim ranijim mečevima, pokazala se kao strašan takmac. Na kraju je osvojila srebrnu medalju, što je svedočanstvo njenog talenta i istrajnosti.

U mečevima za bronzanu medalju takođe je zabeležena žestoka konkurencija, s tim što je Hofman (POL) izašao kao pobednik nad Berlikašom (KAZ) i Lijem obezbedio bronzu Koreji sa komandnim nastupom protiv Vukovića (CRO). Dok ovi mladi sportisti nastavljaju da se ističu na međunarodnoj sceni, njihova budućnost u sportu izgleda obećavajuće, a potencijal tek treba da se ostvari u potpunosti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.