Masaši Ebinuma u trenerskoj ulozi

Masaši Ebinuma u trenerskoj ulozi

Masaši Ebinuma, poznat kao jedan od japanskih džudo velikana, oličava profesionalizam, nepokolebljivi fokus i besprekornu tehniku. Sa tri svetske titule, dve olimpijske medalje i pobedama na prestižnim takmičenjima poput Pariza i Tokija, njegova slavna karijera govori sama za sebe.

Još pre odlaska u penziju 2020. godine, Ebinuma se pripremao za sledeću fazu svog putovanja tako što se udublo u trenerski posao. Sada, kao novi član selektorskog tima japanske reprezentacije i pomoćni trener za muškarce od -60 kg i -66 kg, donosi svoje bogatstvo iskustva da vodi sledeću generaciju japanskih džudo talenata. Pored toga, on je trener svoje kompanije Park24, ključni sponzor japanskog tima.

Ebinumino vreme provedeno u Velikoj Britaniji pružilo mu je dragocene uvide u različite trenerske stilove i pristupe, kao i izloženost raznovrsnim kulturama unutar i izvan sporta. Suprotno tradicionalnom japanskom modelu trenera, koji karakteriše dinamika učenika sa određenom distancom između trenera i sportista, on priznaje bliži odnos trenera i sportista u Velikoj Britaniji i Evropi.

Dok prihvata trenerski izazov, Ebinuma naglašava važnost prelaska iz sebičnog mindseta kao sportiste u nesebičnog kao trenera, posvećenog negovanju potencijala svojih sportista. Bez ličnih ciljeva osim što će osigurati da njegovi sportisti ostvare uspeh, on ostaje posvećen kontinuiranom učenju i rastu svoje nove uloge.

Sa svojim spojem stručnosti, poniznosti i posvećenosti, Masaši Ebinuma je spreman da napravi značajan uticaj u oblikovanju budućnosti japanskog džudo trenera.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.