Temur Rakhimov će za dobar rezultat uzdrmati mesto u Tadžikistanu

Temur Rakhimov će za dobar rezultat uzdrmati mesto u Tadžikistanu

Predstojeći poslednji dan Grend slema Dušanbe 2024. obećava da će biti uzbudljiv zaključak za izuzetan događaj, posebno sa potencijalnim revanšom između Temura Rakhimova i Tedija Rinera u kategoriji +100 kilograma. Njihov prethodni susret, koji se naglo završio Rinerom impresivnom pobedom na Svetskom prvenstvu u džudou u Dohi 2023. godine, ostavio je gledaoce željne revanša. Rakhimov, podstaknut željom da se osveti za brzi poraz, imaće priliku da to učini na svom domaćem terenu ako se obojica sportista plasiraju u finale kao glavni nosilac.

Riner ulazi u takmičenje u špicu forme, pošto je obezbedio pobede na grend slemovima u Parizu i Antaliji 2024. S druge strane, Rakhimov se vraća na Svetsku džudo turneju posle devetomesečne pauze od kada je osvojio srebrnu medalju na Mastersu u Mađarskoj 2023. Njegov poslednji susret sa Rinerom ostavio ga je rešenog da se dokaže protiv džudo legende, posebno uz podršku domaće publike.

Pored očekivanog obračuna Rakhimova i Rinera, na takmičenju se nalaze i drugi ogromni kandidati, uključujući Marti Puumalainen, evropsku šampionku iz Finske 2023. Treći nosilac, Puumalainen bi potencijalno mogao da se suoči sa Rinerom u polufinalu, što bi dodatno unelo uzbuđenje u tom takmičenju.

Među igračima bez premca koji se bore za šansu u olimpijskim kvalifikacijama su Erik Abramov i Nemca Losseni Kone, obojica su u tesnoj trci za olimpijski tim svoje zemlje. Međutim, oni se suočavaju sa oštrom konkurencijom nosilaca i drugih izazivača kao što su Munir Ertug iz Turske, Jerasil Kazibajev iz Kazahstana i Poljski Kacper Šzurovski, kojima će biti potrebni jaki nastupi da bi obezbedili mesto u finalu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.