Vrhunski nosilac Polleres je igrač koji će pobediti U70kg

Vrhunski nosilac Polleres je igrač koji će pobediti U70kg

Vodeća na U70kg u Dušanbeu je osvajačica olimpijske srebrne medalje u Tokiju 2020. Polleres dolazi sa začelja pobede na Grend slemu u Antaliji 2024, gde je pobedila i trećeg i osmog nosioca ovde u prestonici Tadžikistana, Đovani Skočimaro (GER) i Sabini Gercsak (HUN).

Upravo prošle nedelje Cvjetko je osvojila svoju prvu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore, osvojio je bronzanu medalju u Zagrebu. Polleres je bio pobednik u njihovom jedinom prethodnom susretu na Grend slemu u Bakuu 2022. godine, pa ukoliko se sastanu u finalu, Cvjetko će jedva čekati da preokrene rezultat.

Britanski duo Kejti-Džemajma Jejts-Braun i Keli Petersen Polard odvojeni su sa samo 39 bodova na olimpijskoj rang listi – na grend slemovima ima do 1000 bodova u ponudi – tako da će povoljan rezultat za bilo koga od njih napraviti veliku razliku u njihovim šansama da budu izabrani. Oni su šesti nosilac, odnosno sedmi, a obojica su prošle godine završili u prvih pet.

Tu je i nekoliko sportista bez premca sa olimpijskim aspiracijama koji bi mogli da budu pretnja nadmoći nosilaca, uključujući osvajača srebrne medalje u Gornjoj Austriji Irenu Pedrotti (ITA), Antalija Grend slem 2024. osvajača srebrne medalje Tais Pina (POR), Gran pri Dušanbe 2023. Sva četvorica trenutno sede izvan olimpijskih kvalifikacionih mesta, ali bi mogli da naprave značajne korake ka svom konačnom cilju sa dobrim učinkom u ovoj disciplini.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.