Svetski šampion Nils Stump ponovo podstiče samopouzdanje

Svetski šampion Nils Stump ponovo podstiče samopouzdanje

Posle operacije ramena i 5 meseci van konkurencije, svetski šampion u kategoriji do -73 kilograma Nils Stump (SUI) napravio je svoj veoma očekivani povratak na Grend slemu u Antaliji 2024. godine, gde je doživeo prevremeni izlazak u drugoj rundi. Uprkos tome, Švajcarac stiže u Dušanbe kao prvi nosilac i nadaće se da će se vratiti svom najboljem izdanju i približiti se poziciji nosioca na olimpijskoj rang listi.

U fazi bazena Stump će možda morati da prođe pored Abubakra Šerova koji je bio osvajač srebrne medalje na Grend slemu u Bakuu 2024. Ukoliko stigne do finala, mogao bi da dođe do fascinantnog meča sa još jednim domaćim favoritom u vidu nosioca Broj dva Behruzija Khojazoda koji je ovde pokupio srebro prošle godine i pobedio Stumpa u njihovom prethodnom susretu, na Mastersu u Mađarskoj 2023.

S tim što su preostali sportisti rangirani van najboljih 20 na svetu, ko će zauzimati mesta za medalju je bilo čije nagađanje. Petoplasirani osvajač grend slem medalja Igor Vandtke (GER) je šesti nosilac, a osvajač Tbilisi Grend slema 2023 Erdenebajar Batzaja (MGL) sedmi. Preostali nosioci su takođe svi bivši osvajači grend slem medalja, sa izuzetkom trećeg nosioca Džeka Jonezuke (SAD), koji je nedavno osvojio svoju prvu medalju na Svetskom džudo turu na Velikoj nagradi Gornje Austrije 2024. Osmi nosilac Bendžamin Aksus (FRA) osvojio je bronzanu medalju na prošlogodišnjoj manifestaciji.

Izvan glavnog nosioca, Tirkijev bivši osvajač svetske medalje Bilal Čiloglu je potencijalna pretnja. Na oku je i Karen Galstian (AIN) koja je u martu na Tbilisi Grend slemu 2024. godine uzela srebrnu medalju na svom prvom svetskom džudo tur događaju. Možeš li da predvidiš osvajače medalja?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.