Konačno zlato za Serdara Rahimova

Konačno zlato za Serdara Rahimova

Finale Dushanbe Grend slema 2024 U66kg kategorije bio je zahvaćen susret ispunjen intenzitetom i strateškim manevrima. Dћebov i Rahimov su se upustili u borbu napred-nazad, a Dћebov je bio blizu da rano postigne gol joko-tomoe-nage. Uprkos produženoj razmeni ne-vaza gde je Džebov pretio uplitanjem nogu, Rahimov je uspeo da izdrži. Dok je borba ulazila u zlatni rezultat, Rahimov je postepeno dobijao na zamahu, pokrećući česte napade dok se Džebov mučio da odgovori. Na kraju, Džebov je dobio svoj treći penal za prolaznost, predavši Rahimovu istorijsku pobedu kao prvu džudoku iz Turkmenistana koja je osvojila grend slem zlatnu medalju.

Ovaj trijumf ne samo da je obezbedio Rahimovu direktnu kvalifikacionu poziciju za Olimpijadu, nego ga je i podstakao da prođe svog sunarodnika na olimpijskoj rang listi.

U takmičenjima za bronzanu medalju, Černjak je taktički nadmudreo Vađijeva, kapitalizujući napadačke greške svog protivnika kako bi obezbedio pobedu. Kalifajev i Nutfulloev su se upustili u dinamičnu razmenu napada, što je kulminiralo odlučujućim bacanjem Kalifejeva uz tsuri-goši u kombinaciju Soto-makikomija, zasluživši mu bronzanu medalju.

Prvi nosilac, Walide Khyar, izašao je ranije iz takmičenja, utirući put četvrtom nosiocu Obidu Džebovu da pokaže svoju veštinu i povrati titulu. Džebov je prikazao izuzetnu formu tokom celog turnira, oduševivši domaću publiku svojom serijom pobeda na iponu. U finalu, Pribranost i veština Džebova bili su očigledni pošto je savladao Nutfulloeva dobro izvedenim bacanjem Sumi-gaešija, obezbedivši pobedu i potvrđujući svoju dominaciju u kategoriji U66 kilograma.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.