Deseti obračun za Klimkait i Sajsiki?

Deseti obračun za Klimkait i Sajsiki?

S obzirom da su ostala još tri meseca i samo tri svetska džudo tur takmičenja pred Olimpijske igre u Parizu, trka za kvalifikacije ulazi u svoju klimatsku završnu fazu i mnogi od 391 takmičara gledaće da obezbede, ili zaista zacementiraju svoja olimpijska mesta. Kategorija -57kg je izuzetno konkurentna sa dva glavna kandidata za zlato.

Ne manje od šest od prošlogodišnjih osam najboljih finišera na Velikoj nagradi Dušanbe 2023. ponovo se vraćaju 2024. godine nadajući se daljem uspehu. Osvajač zlatne medalje od prošle godine, Šukurjon Aminova (UZB), nije nosilac i suočava se sa teškom bitkom, osvojiće petog nosioca Enkhrillen Lkhagvatogoo (MGL) u prvoj rundi. Dve osvajačke bronzane medalje, Veronika Toniolo (ITA) i Ći Cai (CHN) su treće i šesto mesto, tako da bi mogle da se sastanu u četvrtfinalnoj fazi.

Favoriti su nesumnjivo prva dva nosioca, Džesika Klimkait (CAN) i Sara Leoni Sajsi (FRA). Borba između Klimkaita i njene saigračice Kriste Deguči (CAN) za olimpijske kvalifikacije još jednom se spušta na žicu, a Deguči bi sledeće nedelje trebalo da se takmiči na Grend slemu u Qaqaqstan Barysyju i obojica bi trebalo da se takmiče na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju dve nedelje kasnije.

Sizik je već izabrana za Olimpijadu, pa stiže u Dušanbe u potrazi za poboljšanjem plasmana i plasmanom u seme. Otkako je Sajk pobedio Klimkaita u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Klimkait je pobedio u sva tri njihova susreta. Mogu li obojica ovog puta da se uрu u finale? I može li Cysique da preokrene svoje skorašnje bogatstvo protiv Kanađanina?

Pogledajte svih do sada devet okršaja glave između Klimkaita i Sajsika.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.