Više kandidata za zlatnu U52kg u Dušanbeu

Više kandidata za zlatnu U52kg u Dušanbeu

Pobednica na -52 kilograma u Dušanbeu 2023. godine bila je Alezija Kuznjecova (AIN), koja je uzela zlato posle iscrpljujućih 29 minuta takmičenja tokom 4 meča. Ona je na putu pobedila Situ Kadamboevu (UZB) u polufinalu i Gultaja Mammadalijevu (AZE) u finalu i oba borca se još jednom pridružuju Kuznjecovoj u žrebu, nosiocu trećeg i drugog nosioca. S tim da pojedinačna neutralna atletičarka trenutno zaostaje na 45. Ana Viktorija Puljiz je naљa dojava.

Pošto ovog puta nije bila otkačena, možda će morati još više da se potrudi da bi to uradila. U prvoj rundi ona će se suočiti sa Ajumi Leivom Sančez (ESP), koja je impresionirana time što je osvojila bronzanu medalju na svom prvom svetskom džudo tur takmičenju na Grend slemu u Antaliji u martu. Ako se bude stigla do druge runde, čeka je nosilac broj jedan i u formi Mascha Ballhaus (GER).

Mammadalijeva i druga nositeljka Anđelika Delgado (SAD) i Ana Viktorija Puljiz (CRO) trenutno zauzimaju poslednje tri direktne olimpijske kvalifikacione pozicije ali u žrebu ima nekoliko sportista koji bi mogli da ih preteknu povoljnim rezultatom ovde, uključujući Republiku Korejku Jerin Jung i Sejuna Janga, petog nosioca Aleksandru Kaletu (POL) i osmog nosioca Aleksandra Kaleta (POL) Sa takvim talentom svuda da se nađe u žrebu, neće biti lakog puta do medalje. Ko жe izaжi na vrh?

Profil Ane Viktorije Puljiz

Hrvatica Ana-Viktorija Puljiz (2002) osvojila je evropsku seniorsku bronzanu medalju 2022. u Sofiji (-48 kilograma) i ima snažan rekord na omladinskom nivou, uključujući to što je bila prvakinja Evrope U18 2017. godine (-44kg) i evropska šampionka U23 2021. godine (-52kg). Puljiz je bio odličan na Svetskoj džudo turneji, obezbedivši srebrnu medalju u Tbilisiju 2024(-52 kilograma), Gran pri srebro u Portugalu 2022, a Gran pri Zagreb bronzu 2021. Bila je i kadetkinja svetske rang liste 2018. i 2019. godine (-44kg). Puljiz je poznata po posvećenosti džudou i student je prava. Ona pronalazi snagu u svojoj veri kroz molitvu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.