Maruša Stangar namerava da zadrži Dušanbe Krunu

Maruša Stangar namerava da zadrži Dušanbe Krunu

Prošlogodišnja topperka na podijumu sa -48 kilograma Maruša Stangar (SLO) vraća se u Dušanbe kao šesti nosilac, u nadi da će ponovo otkriti formu koja je u maju i junu 2023. Da bi se ponovo stigla do finala, ona će morati da prođe nedavno održano Evropsko prvenstvo u bronzanoj medalji Katarina Kosta (POR) i jedan od opasnih mongolskih duela Baasankhuu Bavudorj i Narantsetseg Ganbaatar, nosilac trećeg i šestog nosioca. Da to nije bilo dovoljno nezgodno, Stangar se suočava sa potencijalnim finalom sa svojim starim nemezisom i glavnim nosiocem Milicom Nikolić (SRB).

Međutim, semeni igrači se neće zabavljati, jer ima mnogo potencijalnih izazivača za mesta na podijumu. Najuočljivija je švedska čudo Tara Babulfath koja je sa samo 18 godina već osvajačica grend slem titula, pošto je ranije ove godine osvojila zlatnu medalju u Bakuu.

Dvostruka osvajačica grend slem medalja Lejla Alijeva (AZE) gledaće da ode jedan bolji od svog 5. Nataša Fereira trenutno predvodi Amandu Limu na rang listi za Brazil, mada nijedna nije na kvalifikacionoj poziciji. U međuvremenu za Türkiye, Sila Ersin se nalazi u okviru kontinentalne kvote, a zemljak Tugde Beder je samo nekoliko mesta iza. Dobar rezultat za bilo kog od zaostalih sportista lako bi mogao da preokrene situaciju.

Profil Maruše Stangar

Maruša Stangar (1998) završila je na devetom mestu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Stangar se takmiči na Svetskom prvenstvu od 2018. godine, a njen najbolji rezultat je sedmo mesto na njenom debiju 2018. Ona je takođe osvojila bronzu na Evropskim igrama 2019. u Minsku (-48 kilograma) i sakupila ukupno 14 medalja za Svetsko prvenstvo, uključujući tri pobede.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.