Okršaj teškaša na Gran priJu Dušanbe

Okršaj teškaša na Gran priJu Dušanbe

Dok se iščekivanje gradi u Dušanbeu, u Tadžikistanu, za predstojeću Veliku nagradu Džudoa, 390 sportista iz 65 zemalja priprema se za žestoko takmičenje kako bi obezbedili ključne bodove za Olimpijske igre u Parizu. Među zvezdama koje će zablistati je Temur Rakhimov, heroj džudoa iz Tadžikistana, sa ciljem da se popravi na svojoj srebrnoj medalji sa prošlogodišnje svetske turneje u Dušanbeu.

Francuski džagernaut Tedi Riner je drugo ime za gledanje. Popevši se na rang listu posle svog zlata na Svetskom prvenstvu u Dohi 2023, Riner stiže u Dušanbe gladan pobede, sa ciljem da se ponovo probije u olimpijsko seme i učvrsti svoju poziciju kako bi se Igre približile.

U žensku diviziju, kanadska džudoka Džesika Klimkait ulazi kao vrhunski nosilac, željna da napravi svoj trag nakon što je odlučila da preskoči kontinentalnu titulu u korist takmičenja u Dušanbeu. Sa pažnjom na olimpijsku selekciju, Klimkait se suočava sa oštrom konkurencijom, uključujući Francuskinju Saru Leoni Sajsi, sa kojom bi mogla ponovo da se sastane u finalu.

U međuvremenu, u kategoriji -78 kg, Nemka Ana-Marija Vagner vodi u čoporu posle srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Poznata po doslednosti i istrajnosti, Vagner namerava da održi pobednički niz u Dušanbeu, uprkos tome što se suočava sa oštrom konkurencijom domaće rivalke Aline Boehm i drugih kandidata.

Sa toliko toga na kocki, svaki meč na Velikoj nagradi Dušanbe Džudoa obećava da će biti naelektrisan, što postavlja uslove za potencijalne olimpijske obračune i pokazuje elastičnost i veštinu najboljih sportista džudoa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.