Matvej Kanikovski teži olimpijskom zlatu posle potvrde u Zagrebu

Matvej Kanikovski teži olimpijskom zlatu posle potvrde u Zagrebu

Visoko iščekivanu evropsku titulu u kategoriji do 100 kilograma preuzeo je Matvej Kanikovskij iz AIN, koji je pokazao svoju dominaciju pobedom nad Gruzijcem Iijom Sulamanidzeom u finalu. Uprkos hrabrim naporima Sulamanidzea, Kanikovski je uspeo da izvede odlučujuću kata gurumu sa samo 40 sekundi do kraja, zaradivši vaza ari i obezbedivši zlato.

Ova pobeda predstavlja značajnu prekretnicu za Kanikovskog, koji je sada završio svoju kolekciju titula širom kadeta, juniora i seniorskog nivoa. Rivalstvo između Kanikovskog i Sulamanidzea, koje je počelo 2018.

Nažalost po Sulamanidzea, ovo je druga uzastopna godina da se zadovoljio srebrnom medaljom, ističući intenzitet takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Nade zemlje domaćina bile su poremećene kada je Hrvat Zlatko Kumrić pao na Italijana Đenara Pirelija, osvajača Grend slem turnira u Tokiju, koji je iskoristio svoj potpis drop seoi nage tehnikom za osvajanje svoje prve seniorske medalje na Evropskom prvenstvu.

U međuvremenu, Zelim Kocojev iz Azerbejdžana, koji teži iskupljenju posle poraza od Kanikovskog, suočio se sa teškim izazovom protiv Holandije Mihaela Korela. U teškoj borbi za zlatni rezultat, pobeda je na kraju pripala Korelu, koji je obezbedio medalju ko soto gake.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.