Gruzija predvodi juriš na tri dana Evropskog prvenstva

Gruzija predvodi juriš na tri dana Evropskog prvenstva

Kako Evropsko prvenstvo napreduje, sve oči su uprte u tim Gruzije, koji će imati značajan uticaj na drugi dan i tri takmičenja. Na čelu optužbe je niko drugi do Laša Bekauri, aktuelni olimpijski šampion, na čelu kategorije do 90 kilograma. Sa njim se pridružuje i njegov saigrač Đorđi Džabnijašvili, rangiran kao #57 na svetu, što dodatno doprinosi iščekivanju uzbudljivih mečeva i potencijalnih uznemirenja.

Takmičenje obećava da će biti intenzivno, posebno za mušku stranu, s obzirom da tim Gruzije namerava da se popravi na svojoj srebrnoj medalji u odnosu na šampionate prethodne godine. U kategoriji do -90 kilograma, Murad Fatijev iz Azerbejdžana, tek što je osvojio zlatnu medalju na Grend slemu u Bakuu, predstavlja ogroman izazov. Pored toga, Ivajlo Ivanov iz Bugarske, dvostruki osvajač srebrne medalje, donosi svoje iskustvo i odlučnost na prostirku.

Branilac titule Nemanja Majdov iz Srbije trebalo bi da održi još jedan zvezdani nastup, suočavajući se sa oštrom konkurencijom kandidata kao što su Teodoros Cilidis iz Grčke i Tristani Mošlišvili iz Španije. Mihail Igolnikov (AIN), bivši nosilac titule, dodaje dodatnu dubinu toj kategoriji, postavljajući uslove za uzbudljive susrete.

U kategoriji -100 kilograma, Gruzijac Ilia Sulamanidze, svetski broj jedan, gleda da se iskupi pošto je tesno propustio titulu 2024. Njegov saigrač Arman Adamian, aktuelni svetski šampion, dodatno doprinosi dominaciji Gruzije u težinskoj klasi. Međutim, na putu im stoje ogromni protivnici poput Mihaela Korela iz Holandije i Aleksandra Kukolja iz Srbije.

U teškoj kategoriji Guram Tušišvili iz Gruzije cilja zlato posle sjajnog nastupa na nedavno održanom Grend slemu u Tbilisiju. Dok teškaši poput Lukasa Krpaleka iz Češke Republike i Tedija Rinera iz Francuske odsustvuju, Tušišvili ostaje fokusiran na obezbeđivanje pobede.

U kategoriji +100 kilograma, aktuelni svetski šampion Inal Tasoev (AIN) predvodi čopor, uz podršku saigrača Tamerlana Bašaeva, poznatog po pobedi nad Rinerom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa jakim kandidatima kao što su Jelle Snippe iz Holandije i Marius Fizel iz Slovačke, takmičenje obećava uzbudljive mečeve i neočekivane preokrete.

Kako se prvenstvo odvija, tim Gruzije ostaje sila na koju treba računati.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.