Veliki Tato Grigalašvili pokazuje zlatnim performansom

Veliki Tato Grigalašvili pokazuje zlatnim performansom

U kategoriji do -81 kilograma, Tato Grigalašvili iz Gruzije pokazao je neverovatnu motivaciju da povrati titulu, ostvarivši pobedu za samo 44 sekunde. Aktuelni svetski šampion bio je rešen da obezbedi zlato, a njegova snažna tehnika hiza guruma obezbedila mu je titulu 2024. godine, pa je sa srebrom ostavio protivnika Frenka De Vita iz Holandije.

Uprkos tome što nije bio u stanju da odbrani svoju titulu u kategoriji do 81 kilograma, Vedat Albajrak iz Turske obezbedio je mesto na podijumu posle izazovnog takmičenja sa bivšim svetskim šampionom Sagijem Mukijem iz Izraela. Albajrak je uzvratio protivniku za pobednički rezultat.

U drugom okršaju, osvajač evropske bronzane medalje 2018 Antonio Espozito iz Italije suočio se sa osvajačem olimpijske medalje Šamilom Borčašvilijem iz Austrije, koji je tražio svoju prvu kontinentalnu medalju. Meč je ušao u zlatni skor sa po dva šidosa na svakoj strani semafora. Na kraju je Borčašvili obezbedio osae komi za svoju pobedu, dodavši evropsku titulu na svoju listu uspeha posle olimpijskog i svetskog uspeha.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.