Hidayat Heydarov vlada U73kg težinskom klasom sa trećom evropskom titulom

Hidayat Heydarov vlada U73kg težinskom klasom sa trećom evropskom titulom

Hidajat Hejdarov iz Azerbejdžana uspešno je odbranio titulu 2023. u kategoriji do 73 kilograma na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Suočavajući se sa Danijelom Lavrentjevim, neutralnim sportistom, u njihovom prvom takmičenju glavom bez obzira, Hejdarov je pokazao svoje iskustvo, mada je Lavrentijev vodio snažnu borbu. Uprkos tome što je Lavrentev dobio dva šidosa tokom regularnog vremena i još jedan u zlatnom skoru, Hejdarov se i sam suočio sa pritiskom, zaradivši šido za lažni napad. Međutim, on se okupio i na kraju obezbedio pobedu iponom posle diskvalifikacije, osvojivši svoju četvrtu titulu na Evropskom prvenstvu.

Hejdarov je izrazio radost zbog pobede, ističući to kao još jedan istorijski uspeh azerbejdžanske džudo scene. Ova pobeda doprinosi njegovim prethodnim trijumfima, uključujući i njegovu prvu evropsku titulu u Varšavi 2017. i Grend slem trijumf u Bakuu 2024. godine. Gledajući unapred, Hejdarov teži daljem uspehu na predstojećem Svetskom prvenstvu i Olimpijadi, ističući svoju ljubav prema istorijskim uspesima i postavljajući nove rekorde.

U kategoriji U73 kilograma, Francuskinja Džoan-Bendžamin Gaba obezbedila je bronzanu medalju protiv Finkinje Valteri Olin. Gabin put na ovo takmičenje bio je zapažen, posebno posle poraza u teškom polufinalu protiv Danila Lavrenteva. Bronzu je stegao dobro izvedenom tehnikom niskog aši gurua. Posle toga, Laša Sehdatuašvili iz Gruzije osvojio je svoju petu evropsku medalju upotrebljavajući kombinaciju tehnike. Napao je sa uči matom pre nego što je neprimetno prešao u uči gari protiv Adila Osmanova iz Moldavije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.