Darija Bilodid ponovo na najvišem podijumu kao trostruka evropska šampionka

Darija Bilodid ponovo na najvišem podijumu kao trostruka evropska šampionka

U poslednjem finalu prvog dana Evropskog prvenstva u Zagrebu, Kaja Kajzer iz Slovenije suočila se sa Darijom Bilodid iz Ukrajine. Bilodid, poznata po uspesima u kategoriji do -48 kilograma, takmičila se u kategoriji do -57 kilograma i imala je za cilj da povrati svoju dominaciju na međunarodnoj sceni. Uprkos snažnom učinku Kajzera i prethodnoj pobedi protiv Bilodida, ukrajinska džudoka je kontrolisala takmičenje, što je navelo Kajzera da akumulira tri šidosa i obezbedi Bilodidu svoju prvu titulu u novoj kategoriji.

Za Bilodid je to obeležilo značajan povratak na vrh podijuma posle četiri godine, a njena poslednja velika titula bio je Grend slem u Parizu. Osvrćući se na svoju pobedu, Bilodid je izrazila zadovoljstvo pobedom u diviziji do -57 kilograma, posebno u okviru priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Uprkos uspehu, priznala je da još uvek ima prostora za napredak i naglasila značaj mentalne snage u njenom nastupu.

Osokekuje Olimpijadu, Bilodid je ostao oprezan, priznajući da još mnogo toga treba da se desi pre Olimpijade. Ona planira da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju i trening kampu u Benidormu, pre nego što se usredsredi na pripreme u Ukrajini, ciljajući još jednu olimpijsku medalju, po mogućstvu zlatnu, u „Čempionšip de Mars areni“.

Takmičenje za bronzanu medalju između Izraela Timne Nelson Levi iz Izraela i Nemice Polin Stark pokazalo se kao iscrpljujuća bitka, koja se proširila na zlatni skor. Na kraju je Nelson Levi iskoristio priliku da postigne gol, obezbedivši joj četvrtu kontinentalnu medalju. Na drugom takmičenju za bronzu, Eteri Liparteliani iz Gruzije suočila se sa Maricom Perišić iz Srbije, koja je imala veliku podršku sa tribina. Meč je bio žestoko fizički od samog početka, a Perišić je u početku dominirao i forsirao dva šidosa na Lipartelijaniju. Međutim, samo 7 sekundi u zlatnom rezultatu, Liparteliani je izveo kontra potez da bi odneo pobedu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.