Bivša svetska šampionka u džudou Gella Vandekavej pokrenula crowdfunding za slepu decu u Ruandi

Bivša svetska šampionka u džudou Gella Vandekavej pokrenula crowdfunding za slepu decu u Ruandi

Gella Vandekavej, bivša šampionka džudoa i ambasadorka belgijske nevladine organizacije Svetlost za svet, posvećena je skretanju pažnje na hitan problem: slepilo izazvano kataraktama kod dece u Ruandi. Vandekajvi u septembru planira posetu Ruandi kako bi lično video Svetlost za svetske projekte i iskusio uticaj humanitarnih napora. Pripremajući se za ovu posetu, ona pokreće kampanju prikupljanja sredstava za prikupljanje sredstava za operaciju katarakte kod dece.

Katarakta je jedan od najčešćih uzroka slepila kod dece u zemljama sa niskim primanjima. Procenjuje se da je u Ruandi slepo oko 1.836 dece. Uz relativno jednostavnu operaciju, vid se mnogima može vratiti u prethodno stanje.

„Operacija katarakte za dete košta 150€. Moj cilj je da prikupim 7.500 evra kako bismo mogli da operišemo najmanje 50 dece i zauvek promenimo njihove živote“, kaže Vandekavej. „Uz vašu podršku, daćemo ovoj deci novu perspektivu budućnosti i izbeći život u siromaštvu!“

Tvoja donacija menja život. Svaki prilog, veliki ili mali, računa se i koristi se direktno za finansiranje operacija katarakte za decu u Ruandi. Ali tvoj uticaj doseže dalje. Uz vašu podršku, doprinosite ne samo direktnom tretmanu katarakte, već i podizanju svesti i borbi protiv izbegnutog slepila u Ruandi.

Šta znači vaš doprinos:

– 50€ pokriva troškove propratne nege i kontrolnih poseta za 5 dece, što je ključno za uspešan oporavak.

– 30€ pomaže da se pokrije 5 dečijih konsultacija sa oftalmologom.

– 150€ finansira operaciju katarakte pod punom anestezijom, vraćajući detetu vid.

Donirajte odmah!

Kliknite ovde da biste donirali direktno putem naše stranice za bezbedno plaćanje. Zajedno otvaramo oиi!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.