Black Belt Super School List: Clinton Robinson’s Tae Kwon Do

Clinton Robinson

Časopis Crni pojas ponosno prikazuje izuzetne programe treninga borilačkih veština iz celog sveta. Ova istaknuta lista uzima u obzir izvrsnost u obuci, postrojenju i kontinuiranom rastu i dostignuću u borilačkim veštinama od strane njihovih instruktora.

Pronađite ovu školu u našem odeljku za imenike.

A Legacy of Excellence: Robinson’s Tae Kwon Do in Sacramento
Crni pojas plus

Sakramento, živahna prestonica Kalifornije, poznat je po bogatoj istoriji i kulturnim obeležjima. Među mnogim blagom stoji svetionik discipline, tradicije i izvrsnosti: Robinsonov Tae Kwon Do. Ovu cenjenu instituciju osnovali su veteran američkog vazduhoplovstva i tae Kvon Do velemajstor Klinton Robinson, a to je tradicija Sakramenta od 1975.

Klinton Robinson
Velemajstor Klinton Robinson – predaje u svojoj zajednici od 1975

Velemajstor Robinsonovo putovanje u Tae Kwon Do počelo je 1966. Njegova strast i posvećenost naveli su ga da nastavi obuku čak i dok je služio u vazduhoplovstvu, gde je stekao svoje veštine na Tajvanu i u Južnoj Koreji.

Po povratku u Sakramento, velemajstor Robinson je otvorio svoju prvu školu 1975. Ta posvećenost kvalitetnom obrazovanju i društveno korisnom radu traje više od četiri decenije.

Klinton Robinson

„Kada sam otvorio svoju školu, obavezao sam se da ću služiti i osnažiti zajednicu Sakramenta učeći decu i odrasle samopouzdanju, liderstvu i fitnes veštinama koje se mogu postići samo borilačkim veštinama“, kaže velemajstor Robinson.

Klinton Robinson

Danas je Robinsonov Tae Kwon Do izrastao u lanac od devet škola, koji predvode velemajstor Robinson i njegov sin, učitelj Klinton S. Robinson. Crni pojas sa 8 stepeni i ostvareni majstor, Klinton S. Robinson podigao je školski program kako bi uključio olimpijske sparinge, takmičarske timske treninge i borbu protiv Tae Kvon Doa.

Klinton Robinson
Klinton S. Robinson sa kolegom instruktorom crnog pojasa Markusom Љeltonom.

Sa 30 časova koji se nude nedeljno na svakoj lokaciji, Robinsonov Tae Kwon Do nastavlja da podržava svoju filozofiju stvaranja škole oslobođene ega – mesta koje učenici mogu da nazovu svojim drugim domom. „Srećan sam što imam očevu fondaciju u Tae Kvon Dou i čast mi je da održim ovu viziju u životu sa prijatnim iskustvom gde su svi dobrodošli“, rekao je gospodar Robinson. „Možete biti konkurentni, ali pobediti ili izgubiti, tradicije poniznosti, poštovanja i discipline su uvek prisutne.“

Klinton Robinson
Klinton S. Robinson – juri sledeću generaciju Robinsonovog Tae Kwon Doa.

Robinsonov Tae Kwon Do ostaje svedočanstvo o trajnom nasleđu svog osnivača, nastavljajući da osnažuje i inspiriše sakramento zajednicu kroz vanvremensko umetničko delo Tae Kwon Do.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.