Edvards protiv Muhameda 2 zagreva Mančester borbom za titulu u Velikoj Britaniji 27 jula

Leon Edwards vs Belal Muhammad Part 1
Crni pojas plus

UFC se uzbudljivo vraća u Mančester u subotu, 27. jula, sa naslaganom kartom na kojoj dva šampiona Velike Britanije brane titule u Co-op Live areni.

Glavni događaj Welterweight Showdown:

Na naslovnoj strani se vidi da je Birmingemski Leon Edvards (22-3) stavio svoju titulu u velter kategoriji u veoma očekivanom revanšu protiv Čikaga Belala Muhameda (23-3). Edvards, neporažen u poslednjih 13 borbi, namerava da nastavi svoju dominaciju dok Muhamed, vozeći pobednički niz od pet borbi, gleda da iskoristi šampionsku priliku.

Ko-Glavni događaj u teškoj kategoriji:

U ko-glavnom takmičenju, privremeni šampion u teškoj kategoriji Tom Aspinall (14-3), rodom iz Mančestera, traži iskupljenje protiv Kurtisa Blejdesa (18-4-0) u revanšu njihovog susreta 2022. godine. Aspinall, poznat po eksplozivnim završnicama, biće podstaknut domaćom publikom dok bude prvi put branio titulu.

Donji veš obećava niz uzbudljivih mečeva, uključujući miljenika navijača Pedija Pimblta koji se okomio na Bobija Grina, neporaženog leteće kategorije Muhameda Mokaeva koji se suočava sa Manelom Kapeom i okršaj u perjanici između Arnolda Alena i Gige Čikadze. Na čestitki se, između ostalih, nalaze i zvezde u usponu poput Moli Meken, Šone Banon, Kaolana Lorana i Natanijela Vuda.

Zabavljač unutar i izvan Oktagona, Pedi Pimblt (21-3, borba protiv Liverpula, Engleska) će hteti na br.15 rangiranoj lakoj kategoriji Bobi Grin (32-15-1, borba iz San Bernardina, Sjedinjene Države).

Neporažena težina za letenje Muhamed Mokajev (12-0, borba iz Mančestera, Engleska) preuzima dobro zaokružene Manel Kape (19-6, boreći se protiv Luande, Angola), koja je pobedila u poslednja četiri meča.

Jedan od najsjajnijih talenata Velike Britanije, Arnold Alen (19-3, borba iz Ipsviča, Engleska) lica Giga Chikadze (15-3, borba iz Tbilisija, Džordžija) u onome što bi trebalo da bude električna borba u perju

Gledajući da nastavim njen pobednički zamah, Moli MekKen (14-6, borba iz Liverpula, Engleska) lica Bruna Brasil (9-4-1, borba protiv Paranavaija u Brazilu) koji je potpisao za UFC nakon što je impresionirao Serija pretendeta Dejne Vajt.

U potrazi za svojom prvom UFC pobedom, Shauna Bannon (5-1, borba iz Dablina, Irska) preuzima Brazilac Ravena Morais (9-2-1, borba migela Calmona, Bahia, Brazil) u onome što bi trebalo da bude uzbudljiva borba u bantam kategoriji između dva napadača.

Dve bantam kategorije u potrazi za drugom pobedom ove godine idu glavom bez premca, kao Caolan Loughran (9-1, borba iz Tajrona, Irska), lica Ramon Taveras (10-2, borba iz okruga Duval, Sjedinjene Države).

Zabavni perjanici se sudaraju kao Natanijel Vud (20-6, borba iz Londona, Engleska) na kvadrat protiv Danijel Pineda (28-15, boreći se protiv Dalasa, Sjedinjene Države), koji je obezbedio završnicu u svih 28 svojih pobeda.

Neporaženi teškaš Mik Parkin (9-0, borba iz Sanderlenda, Engleska) lica Lukaš Brzeski (9-4-1 borba protiv Zakopana u Poljskoj) koji je obezbedio svoju prvu UFC pobedu u aprilu.

U potrazi za svojom drugom UFC pobedom u Velikoj Britaniji, Kristijan Liroj Dankan (10-1, borba iz Glostera, Engleska) napada poljskog napadača Robert Bryczek (17-6 borba iz Bielska, Biala, Poljska).

Pobedivši na svom UFC debiju u februaru, Oban Eliot (10-2, borba iz Strauda, Vels) lica Preston Parsons (11-4 se bori protiv Džeksonvila u Sjedinjenim Državama) koji je pokorno obezbedio devet od svojih 11 pobeda.

Visoko tehnički laki teškaš Modestas Bukauskas (15-6, borba iz Londona, Engleska putem Klaipede, Litvanija) mečevi protiv Marcin Prachnio (17-7 borba iz Varšave, Poljska), koja za manje od dva minuta drži šest pobeda u karijeri.

Englez Sem Paterson (11-2-1, borba protiv Votforda u Engleskoj) ide glavom sa Ircem Kiefer Crosbie (10-4 borbe iz Dablina, Irska) u uzbudljivom okršaju dvojice dobro zaokruženih mešovitih borilačkih umetnika.

Otkucajts za UFC 304: EDWARDS vs MUHAMMAD 2 ide u prodaju u petak, 7. juna, u 10 ujutru BST preko Ticketmastera. Članovima Borbenog kluba i registrovanim navijačima možete pristupiti ranoj pretklitali.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.