Kade Ruotolo Details Transition From BJJ To MMA To Demetrious Johnson

Kade Ruotolo Details Transition From BJJ To MMA To Demetrious Johnson
Crni pojas plus

Uoči svog debija, svetski šampion u hvatanju u lakoj kategoriji razgovarao je sa MMA velikim Demetrious Johnsonom na svom podkastu, „Mightycast“.

„Odrasli smo gledajući MMA. Iako sam znao da prvo moram da uradim ono što moram u džiu-džicu, uvek me je uzbuđivalo to što ću jednog dana biti tamo,“ Ruotolo je rekao Džonsonu.

„Znao sam zasigurno. To je bila stvar sa listom kofa. Morao sam da se borim sa MMA.“

Ruotolo će se za svoj debi sastati sa Blejkom Kuperom. Havajci imaju solidan komplet veština i nadaju se da će ukrasti grmljavinu svetski poznatog hvatanja u Bangkoku.

Izazov tranzicije je uzbudio laganu zvezdu zbog onoga što će doći.

„Od poslednjih nekoliko godina, taj nagon je sve veći“, naveo je Južni Kalifornijan.

„Iskreno mislim da sam se toliko puta borio besplatno sa bratom. Hoću odmah da budem plaćen! Volim da se borim, ja sam borac. Volim džiu-džicu, ali ne osećam da je to borba. To je meč, nije borba“.

„Tako sam uzbuđena što ću pokazati šta umem u MMA. Na najskromniji mogući način, iskreno verujem da MMA nije imao moj nivo hvatanja i moj nivo džiu-džicua ikada.“

Jedan od najushiжenijih delova za Ruotolo je potraga za znanjem. Iako u Bi Džeju uvek ima nešto novo da se nauči, on je na vrhu lanca ishrane. MMA nudi čistu tablu.

Ruotolo se udobno smestio na noge i polako gradi svoj kompletan arsenal.

„Svaki put kada treniram MMA, učim nešto novo, a pravo je osveženje ponovo biti student“, prokomentarisao je Ruotolo.

„Volim da mislim da tranzicija ide dobro. Mislim da je glavna stvar da se osećam prijatno u svojim sparing rundama i živim vežbama. Ne plašim se mnogo, imam puno srca, ne plašim se mnogo stvari. Moj trener i moja porodica su zadovoljni napretkom.“

Dok se pripremao za ONE 167, Ruotolo je primetio razlike između BJJ i MMA, konkretno sa svojim kardiom.

Različiti sportovi imaju različite zahteve. Na poиetnom MMA putovanju, Ruotolo gleda da pokaћe da se naporan rad isplati dominantnim MMA debijem nad teљkim protivnikom. Biće sve gasno, bez kočnica u Impact Areni.

„Najteži mi je bio kardio na nogama. To je poslednja stvar koju očekuješ. Mogu da idem ceo dan u džiu-džicu. Skakutanje je drugačije. Teleći mišići. To je nešto što nisam izgradio u džiu-džicu. Kardio za rad nogu bio je jedan od najvećih šokera“, rekao je Ruotolo.

„Osećao sam kardio-mudrost da mogu da prođem još 100 rundi, ali su mi listovi bili samo umorni pre svega!“

JEDAN 167 emituje se uživo i besplatno na Prime Video u 20h ET/5 p.m. PT u petak, 7. juna. Manifestacija je besplatna za sve pretplatnike Amazon Prajma sa sedištem u SAD i Kanadi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.