HRABRI CF šampion Nkosi Ndebele izaziva Bantamweight diviziju, Muhamed Idrisov odgovara

HRABRI CF šampion Nkosi Ndebele izaziva Bantamweight diviziju, Muhamed Idrisov odgovara
Crni pojas plus

Hrabri šampion Borbene federacije Bantam kategorije Nkosi Ndebele je u potrazi za svojim sledećim izazivačem i možda je pronašao jednog u Muhamedu Idrisovu.

Nkosi, koji je uspešno odbranio titulu u Bantam kategoriji protiv Hozea ‘Šortija’ Toresa u istorijskoj borbi trilogije na HRABROM CF 82 na Mauricijusu, nedavno je na Instagramu postavio video u kojem se ruga potencijalnim izazivačima u bantamweight diviziji.

Nkosi je na snimku pokazao svoju svetsku titulu i prozvao kolege borce Hamzu Kuhejia i Muhameda Idrisova.

„Dakle, sada ste svi tihi. Neka neko nešto kaže. Ko je sledeći? Ko je sledeći?“ rekao je Nkosi.

Idrisov je brzo reagovao, izražavajući spremnost da se bori u oktobru ili novembru.

„Trenutno mi se dopadaš. Uradimo to u oktobru ili novembru“, napisao je Idrisov dok je preslišao Nkosijev video.

Muhamed Idrisov, koji je nedavno prešao iz divizije u Leteću kategoriju, trebalo je da se bori u Bantamweight diviziji u HRABROM CF 83 u Holandiji. Međutim, promena protivnika naterala ga je da se bori u Catchweightu protiv Zake Fatullazade.

Uprkos štucanju u poslednjem trenutku, Idrisov je napravio dominantan učinak i predao protivnika u prvoj rundi. Ova pobeda obeležila je drugu uzastopnu pobedu Idrisova, poboljšavši svoj profesionalni MMA rekord na 9 pobeda i 1 poraz i stavljajući ga u dobru poziciju da izazove šampiona Bantam kategorije.

Sa druge strane, Hamza Kooheji je odsutan iz akcije od 2022. godine zbog povrede. Bio je zauzet prenošenjem svog znanja sledećoj generaciji tokom perioda oporavka.

Iako je Nkosi prethodno prozvao šampiona u perjanici Nemata Abdrašitova posle pobede na HRABROM CF 82, čini se da želi da ostane aktivan u Bantamweight diviziji dok se ne ukaže prilika da postane dvostruki šampion.

Bez obzira kuda vodi šegačenje, razmena između Nkosija i Idrisova raspalila je HRABRU CF Bantamweight diviziju dajući navijačima još jedan razlog da budu uzbuđeni zbog toga šta budućnost nosi za podelu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.