‘Confident I Can Get A Finish’ – New And Improved Itsuki Hirata Vows To Rebound Against Victoria Souza

Itsuki Hirata Ayaka Miura ONE 165 11

Itsuki „Android 18“ Hirata je rešena da ispravi brod i vrati se svojim pobedničkim putevima u udarnom terminu SAD ovog petka, 7. juna, na ONE 167: Tawanchai vs. Nattawut II na Prime Video-u.

Te večeri, miljenica japanskog navijača će se obračunati sa brazilskom kavgadžije Viktorijom „Vik“ Souzom u ključnom okršaju u atom kategoriji MMA koji joj pruža priliku da podseti fanove na njen talenat kalibra šampionata.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Nakon što je postavila rekord od 5-1 preko svojih prvih šest MMA udaraca u organizaciji, 24-godišnjakinja se sada našla na nepoznatoj teritoriji, jašući u dve borbe izgubivši od par bivših izazivača svetske titule.

Posle tih poraza, „Android 18“ je zamenila stvari preseljenjem iz Sjedinjenih Država u Japan, gde sada trenira pod trenerom Kenji Osawa u Wajutsu Keishukai HEARTS.

Promena sredine oživela je Hiratu, koja obećava da će pokazati novi, agresivniji pristup protiv Souze.

Ona je onefc.com o svom meču u rasprodatoj Impact Areni u Bangkoku:

„Želim da pokažem svoju snagu i odlučnost da pobedim bez obzira na sve. Umesto da иekam, ja жu prvi da napadnem. Ako mogu tako da pobedim, ne moram da se borim punih 15 minuta.

„Što pre se završi, to bolje. Krenuću u ofanzivu od starta da ne bih morao da se borim 15 minuta“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

I zaista, u svojim nedavnim porazima od Ajake Miure i Ham Seo Hee, Hirata je bila nekarakteristično uslovno i oklevala je da povuče obarač.

Ako je ta bojažnost posledica nedostatka samopouzdanja, čini se da je prošla pored tih pitanja.

Japanska zvezda kaže da bez obzira da li se borba odigra na nogama ili terenu, imaće prednost u odnosu na „Vik“:

„Pošto sam malo veći, moj domašaj će biti drugačiji, a ako uspem pametno da napadnem, mislim da ću imati prilike u stend-apu.

„I u hvatanju, ako je srušim, mislim da mogu da prizemljem i lupam od vrha, tako da ću se boriti, a da ne izgubim fokus ni sekund.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Izuzetno talentovana džudoka sa opasnim veštinama potčinjavanja, Hirata zna da je Souza vešt hvatač za sebe.

Ali sa novootkrivenim samopouzdanjem, „Android 18“ planira da trgne svoj gubitnički niz i pobedi Brazilca u sopstvenoj igri:

„Uveren sam da mogu da dobijem finiš, i želim da završim. Želim da pobedim jaku hvataljku sa hvatanjem.

„Pomešaću, a da se preterano ne držim jedne stvari. Ali ako uspem da dobijem podnesak, nateram je da se iskasali, to bi bio sjajan osećaj.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by 🩷ITSUKI HIRATA👽 (@_itsuki_h_)

Hirata detaljno opisuje ključne lekcije iz njenog gubitničkog niza

Gubici iza leđa bili su teška pilula za Itsuki Hirata da proguta, ali ti porazi su takođe inspirisali njen trenutni način razmišljanja.

Hirata kaže da je njena ultrakonkurentna priroda nekada bila bolja od nje, jer bi se trudila da pobedi – umesto da uči iz – svake runde na treningu.

„Android 18“ je objasnio:

„Ranije nisam ni želeo da me udare. Nisam želeo da izgubim ili ne uspem na treningu. Ali posle poraza, shvatio sam da je trening mesto za neuspeh.

„Mnogo ne uspevam. Tuku me i ženski borci i borci amateri. Ranije sam bila tvrdoglava, ali sam promenila način razmišljanja, i postalo je lakše.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Hirata veliki deo smene u svom razmišljanju pripisuje treninzima sa trenerom Osavom.

Sada, umesto da bude hiper fokusirana na uspeh, ona je u stanju da prihvati da bi moglo da se desi gubitak, što bi dovelo do opuštenijeg i otvorenog uma.

I na kraju, ona veruje da je prilagođavanje stava čini opasnijim borcem:

„Zahvaljujući treneru Osavi, umesto da budem samo napet, mogu da se opustim i uradim to. Moje razmišljanje je potpuno drugačije nego kada sam razmišljao da pobedim sam, kao, ‘U redu je izgubiti, samo uradi ono što mogu’.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by 🩷ITSUKI HIRATA👽 (@_itsuki_h_)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.