3 Fights That Could Steal The Show At ONE 167: Tawanchai Vs. Nattawut II

Johan Ghazali Edgar Tabares ONE Fight Night 17 21

One 167: Tawanchai vs. Nattawut II on Prime Video će od početka do kraja ovog petka, 7. juna, biti prikazani neverovatni mečevi od početka do kraja u udarnom terminu u SAD.

Revanš meč glavnog događaja između Tawanchai PK Saenchai i „Smokin“ Jo Nattawut za svetsku titulu ONE Featherweight Muay Thai garantovano će podići krov sa Impact Arene u Bangkoku na Tajlandu – ali prateće bitke bi takođe trebalo da proizvedu dosta vatrometa.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Postava nudi sve, od zvezda u usponu do etabliranih Svetskih šampiona, sa svim borbenim sportskim disciplinama – Muay Thai, kickboxing, MMA i hvatanjem za pokornost – izloženim.

Iako nije bilo lako suziti izbor, evo tri borbe koje bi mogle da ukradu šou kada akcija za samo nekoliko dana bude počela.

#1 Johan Ghazali Vs. Nguyen Tran Duy Nhat

Johan „Jojo“ Ghazali i „No.1“ Nguyen Tran Duy Nhat жe se izvuжi u leteжoj Muay Thai borbi izmeрu generacija.

Uprkos tome što ima samo 17 godina, Ghazali je krenuo u suzu u ONE, postigavši pet uzastopnih pobeda uz četiri nokauta kako bi se etablirao kao buduća superzvezda u tom sportu.

Teško pogođeni Malezijsko-Amerikanac uvek gleda da protivniku skine glavu i mnogi navijači Muaja Taja smatraju ga „sledećim Rodtangom“.

U međuvremenu, 35-godišnja vijetnamska zvezda Duy Nhat proveo je skoro tri decenije u borilačkim veštinama sa ogromnom količinom iskustva na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Takođe eksplozivni takmičar, „No.1“ je završio obe svoje ONE pobede od strane KO, i ne ide na Tajland da bude odskočna daska za „up-and-comer“.

Ghazali jedva čeka da dokaže da može da ga pomeša sa gornjim ešalonom divizije, dok Duy Nhat želi da pokaže da još nije završio. Pošto je toliko toga na kocki između dva potresna štrajkača, očekujte vatrenu stihiju kada zazvoni uvodno zvono.

#2 Kade Ruotolo Vs. Blake Cooper

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Kao aktuelni svetski šampion u hvatanju za laku kategoriju, Kade Ruotolo se već popeo na vrh jednog sporta, ali sada planira da preuzme drugi.

Američki superstar će svoj MMA debitovati u laganom okršaju protiv Blejka Kupera, koji ima iskustva u profesionalnim redovima posle impresivnog mandata amatera.

Prava intriga iz ove bitke biće kako se kalifornijski hvataljka nosi sa njegovim prelaskom na sveobuhvatno pravilo postavljeno protiv čoveka koji se godinama melje u igri.

Na terenu malo ko može da parira Ruotolovoj veštini, ali kako će njegova upečatljiva i rvačka prćija protiv Havajskog Kupera, čiji će jedini cilj biti da po svojoj cenu izbegne platno?

Ruotolo je uvek pokazivao svoju igru i zavete koje je spreman da ukine. Kuper je već prošetao, pa će biti fascinantno videti kako će se njihov okršaj odigrati.

#3 Sitthichai vs. Masaaki Noiri

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Bilo gde drugde na svetu, Sitthichai „Killer Kid“ Sitsongpeenong i Masaaki Noiri bi se takmičili za zlato, ali u ONE-ovom naslaganom kik-boksu u perjanici, biće im potrebna impresivna pobeda samo da bi stavili svoje ime u miks.

Tajlandska superzvezda Sitthichai je dugi niz godina smatrana glavnim kik-bokserom planete za funtu, dok je Noiri dominirao u elitnom japanskom upečatljivom kolu u poslednje vreme, a obojica su bivši svetski šampioni.

Oni su takođe i glavni tehničari – mada veoma različiti stilski. Sitthichai je jedan od najboljih spoljnih boraca ove generacije, dok japanski napadač napreduje na zatvaranju distance pritiskom i oslobađanjem odbojnici moći udaraca.

Dodatno značaj ove borbe, „Dete ubica“ dolazi sa par teških gubitaka. Tridesetdvogodišnjak je nepokolebljiv, dobar je kao i uvek, ali mu je potrebna ogromna pobeda nad Noirijem da bi to dokazao.

Očekujte zapanjujući okršaj veština i volje kada ova dva elitna stend-ap specijalista stanu jedan preko kruga jedan od drugog.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.