Jaosuayai scores KO To End Puengluang’s Streak, Bumina-ang Earns US$100,000 Contract At ONE Friday Fights 65

Jaosuayai Mor Krungthepthonburi Puengluang Baanramba ONE Friday Fights 65 19

JEDNOG petka Borba 65 osvetlila je Bangkok, tajlandski bokserski stadion Lumpinee sa još jednim festivalom fisticufa u petak, 31. maja.

12-bout Muay Thai i MMA šou doveli su nove zvezde i poznatu robu u prvi plan, a svaki takmičar je bacio na vatreni način koji se očekuje u najvećoj svetskoj organizaciji borilačkih veština.

U slučaju da ste propustili neki od uzbudljivih nokauta ili bitaka sa žiletom, evo šta se desilo uživo u Aziji u udarnom terminu.

Jaosuayai Overcomes Odds To Sleep Puengluang With Left Hook

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Jaosuayai Mor Krungthepthonburi je iznedrio najveću uznemirenost noći kada se vratio pobedničkim putevima i doneo kraj Puengluang Baanramba savršenoj 6-0 šljaci u JEDNOM šampionatu sa razornim koom u prvom kolu.

Međutim, pre nego što je došao hajlajt momenat, Jaosuayai je bio primoran da apsorbuje jedan napad za drugim od svog sunarodnika Tajlanđanina, koji je istupio sa rundama 1-2, laktovima i feint šutevima.

Puengluang je samouvereno podržao 22-godišnjaka uz konopac, ali je Jaosuajai uzvratio odatle i patosiran kontra levim udicom.

Međutim, čovek iz Baanrambe nije bio u borbi, a preuzeo je kontrolu nakon što je odgovorio na osam tačaka optužnice.

Ali Jaosuayai je znao šta je tu da uradi, i kladio se u Puengluanga na udarac sa savršenim levim udicom da će ga ispustiti zauvek, odneti pobedu i povećati svoj rekord na 56-22-2 na 2:11 u drugom kolu.

Petphupa Edges Out Longern In Three-Round Thriller

Petphupa Aekpujean Longern Sor Sommai ONE Friday Fights 65 29

Petphupa Aekpujean je zabeležio 61. pobedu u karijeri protiv Longerna Sor Sommaija u akciji Muay Thai od 130 kilograma, ali je morao da prođe kroz pakao i vrati se da bi je dobio.

Trening kamp Superbon upoznao je svog tajlandskog sunarodnika u centru basnoslovnog prstena posle uvodnog zvona, a nijedan čovek nije napravio korak unazad devet iscrpljujućih minuta.

Kada je jedan isporučen, drugi je uzvratio, i obrnuto – udarac-za-udarac, lakat-za-lakat, šut-za-šut – što je čini sjajnom bitkom za prisutne prisutne i one koji širom sveta gledaju.

Bez završetka, poziv o tome ko je pobednik se sveo na sudije. Njihove orlove oči ocenile su da je Petfupa rezultat značajniji, a 18-godišnjaku je uručena jednoglasna odluka da ukupno pogura svoju listu na 61-16-5.

Watcharaphon Makes Light Work Of Petnumkhum

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Watcharaphon PK Saenchai je imao poentu da dokaže na svom one Championship debiju protiv Petnumkhum Phundakratanaburi, i uspeo je da uđe u jednu rundu njihovog naginjanja muay Thai od 119 kilograma.

Ovaj 31-godišnjak je krenuo punom parom napred od uvodnog zvona, zamahujući ogromnim desnim kukama i prizemljujući duge hice da bi rano spustio svog čoveka. Održao je pritisak posle restarta i brzo ispustio Petnumkhum ponovo sa još jednim baražom.

Pošto mu je samopouzdanje izoštrilo, Watcharaphon je gurnuo svog tajlandskog sunarodnika u ugao prstena Lumpinee i patosiran treći i poslednji put da odšeta sa pobedom TKO u 2:04 prve runde.

Čovek iz PK Saenchai Muaythaigym popravio je svoju listu na 168-40-3 debitantskom pobedom i sa stilom se najavio na JEDNOJ sceni.

Tahaneak zaustavio Petnongnoey u uzbudljivoj pobedi povratka

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Tahaneak Nayokatasala se pomerio na 2-0 u jednom petku bori se sa JEDNIM šampionatom u prvom kolu blicka petnongnoey Nokkhao KorMor11 u akciji 119 kilograma u kategoriji muay Thai.

Tahaneak je bio šokiran kada se našao na prostirci kratkog lakta samo 30 sekundi u borbi. Ali to ga je naizgled probudilo, dok je pritiskao Petnongnoeya odatle i ispustio ga podmuklim pravom ulevo minut kasnije.

Osetivši finiš, 22-godišnji moćnik gurnuo je svog suprotnog čoveka uz konopce i povezao se sa drugom levom koju je prerušio iza udarca glavom.

Udarac je ugasio Petnongnoey-jeva svetla u 2:17 prve runde, a Tahaneak se ukupno pomerio na 42-12 pobedom.

ManU Off To A Dream Start In ONE With Win Over Jongangsuk

ManU Sitjanim Jongangsuk Sor Theppitak ONE Friday Fights 65 25

Manu Sitjanim se otresao kasnog napada Jongangsuka Sor Theppitaka u njihovom duelu sa Muay Thai od 132 kilograma za početak njegovog One Championship kampanja na pobedničke načine.

Obojica sportista preduzeli su mere predostrožnosti u uvodnih tri minuta pre nego što su se smestili u ritam. Ali od tada, to je bila svesnaиna akcija.

ManU je išao napred sa teškom kožom, sekući Jongangsuk sa ravnim, kukama i laktovima. Zatim je u umirućim sekundama drugog kadra uhvatio svog neprijatelja kako zabušava i uklizao u desni lakat kako bi zaradio osmobrojnu.

Međutim, Jongangsuk nije imao odustajanja u njemu, a pokušao je sve da preokrene plimu u trećem kolu.

Nažalost, ostavio ga je malo prekasno, i sva trojica sudija predali su ManUu pobedu posle devet minuta akcije da bi naleteo na 81-20.

Samransing okončao Jingreedtong sa žuljavim drugim krugom KO

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Samransing Sitchalongsak i Jingreedtong Kelasport su ušetali u Lumpinee gledajući da impresioniraju mesingani šampionat u svojim debijima, i bivši je bio taj koji je obavio posao.

Samransing je iskoristio svoje udarce i niske šuteve da bi pročitao svog tajlandskog sunarodnika u prvoj rundi od 128 kilograma za hvatanje Muay Thai kravate. Sa tom informacijom u ruci, izašao je naredna tri minuta kao opsednut čovek.

Dvadesetogodišnjak koji predstavlja kamp Sak Buriram promešao se na ovaj i onaj način, u potrazi za otvaranjem. Kada ga je našao, teleportovao je Jingreedtong u četvrtu dimenziju sa razarajućom kombinacijom.

Sudija je dao šansu Jingreedtongu da odgovori na prebrojavanje, ali se nije pomerio, pa je borba odmakao posle samo 28 sekundi u drugoj rundi.

Debitantskom pobedom Samransing je pogurao svoj rekord na 26-8-1.

Dayakaev otpustio Avatara za treću uzastopnu pobedu

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Abdula Dayakaev je pokupio svoju treću uzastopnu pobedu u JEDNOM šampionatu prevazišadi grizli veterana Avatara PK Saenchai u akciji muay Thaia od 147 kilograma.

Ruski napadač je došao samouvereno, što se pokazalo dok je uhodio svog čoveka u ranom odlasku i prizemljio više kombinacija. Ali Avatar ga je brzo obavestio da neжe biti tako jednostavno kada se vrati sa teљkim udarcima.

Dajakajev je ponovo bio jak sa kombinacijama u drugom kadru, a izvršio je veliki pritisak na zvezdu PK Saenchai protiv konopaca kako bi otvorio prilike za smrtonosne laktove.

Treća runda je zabeležila mnogo bliže takmičenje, pošto se Avatar žestoko borio u klinču i prizemljio značajne udarce tela.

Međutim, na kraju se dejakavska proizvodnja pokazala značajnijom u očima sudija i izrečena mu je pobeda većine da se pomeri na 10-1 ukupno i 3-0 u JEDNOM.

Kireev Cruises Past Tun Min Aung To Keep Winning Streak Alive

Dmitriy Kireev Tun Min Aung ONE Friday Fights 65 17

Dominantna je reč koja savršeno opisuje naglašeni prikaz Dmitrija Kirejeva dok je krstario pobedom nad Tun Min Aungom.

Jedva 10 sekundi u njihovom okršaju sa perjem Muay Thai, nepobeđeni Rus je seo sa svojim 17-godišnjim neprijateljem desnim udarcem. Odatle je nastavio da puca na sve cilindre sa malo odmazde.

Arhanđel Mihailo je zablistao sa udarcima, udarcima i kukama koje su došle snagom i tempom, a čak i kada je njegov burmaski neprijatelj pokušao da napreduje iza kombinacija, skakao je okolo neutemeljen pre nego što je nastavio napad.

Na poslednjem zvonu, sva trojica sudija predali su Kirejevu jednoglasnu pobedu u odluci, a on je produžio svoju savršenu šljaku na 5-0 na debiju u JEDNOM šampionatu.

Zhang postigao klasičnu pobedu iza leđa nad Aratom

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Zang „Kineski tigar“ Jinhu je ponovo skliznuo u pobedničku kolonu u svojoj šturoj aferi igrom Soičiro Arata.

Nakon što se našao na prijemnom kraju od osam tačaka samo 15 sekundi u okršaju u leteću kategoriju Muay Thai, Žang se obrisao prašinom, krenuo u napad i dva puta ispustio Aratu da bi izbacio japanskog protivnika tokom tri runde.

Kineska zvezda je postigla svoj prvi nokdaun u prvoj rundi dvodelnom kombinacijom udaraca sa leve strane, a druga je došla u sledećem kadru kada je jutting levi lakat pogodio Aratu u čelo kao bočni nakovanj.

Sa dva nokdauna u torbi i nekim zastrašujuće lepim bodibildom, Žang je na kraju zaslužio jednoglasnu odluku sudija, koja mu je stajala kao 38. pobeda u karijeri.

Bumina-ang guši Oorzhak da zaradi glavni roster ugovora

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Karlo Bumina-ang je gurnut do granice u svom bantamweight MMA okršaju sa Chayanom Oorzhakom, ali filipinsko čudovište se držalo da održi svoj dominantan niz u borbama petkom.

Zvezda tima Lakaja je unela njegov stil potpisa, jurišajući na Oorzhaka i ispustivši ga u prvi minut. Potom je lovio zadnje gol gušenje, ali su mu čula njegovog mongolsko-ruskog protivnika omogućila da se ogradi od pokušaja.

Bumina-ang je doneo isti pristup drugom kadru i ponovo nagrnuo na Oorzhak. Međutim, ovog puta je iznenadio svog protivnika desnom rukom, što mu je omogućilo da potone u nindža gušenje i obezbedi pobedu u 2:39 druge runde.

Pobedom je Bumina-ang prešao na 5-0 u JEDNOM šampionatu i zaradio unosan ugovor od 100.000 američkih dolara sa ONE šampionatom.

Honda impresionira u rezultatu u tri runde protiv Node

Ryosuke Honda Ryosuke Noda ONE Friday Fights 65 14

U slamnatoj MMA akciji, Ryosuke Honda je ostvarila zasluženu jednoglasnu odluku pobedom nad promotivnim novajlijom Ryosuke Nodom.

Sportista Tigar Muay Thai oslanjao se na svoju stend-ap veštinu da napravi štetu, i konstantno je tagovao Nodu udarcima i propratnim levim putem kako bi se olakšao u vođstvu.

Iako je njegov neprijatelj pretio trouglovima gušenjem i armbarima od stražara u drugom kantu, Honda je dobro branila i odgovorila teškom artiljerijom sa vrha da iseče okvir.

Japanska zvezda nastavila je da radi u odeljenju za štrajk u trećoj rundi. On je svaku razmenu diktirao pesnicama, a to mu je pomoglo da na kraju donese jednoglasnu pobedu odluke.

Ovaj 33-godišnjak je pokupio svoju drugu pobedu na ONE Friday Fights i popravio svoj ukupan rezime na 13-4.

Hao Nails Debut Win Over Masahiro

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Navijači u Lumpineu nisu mogli da traže bolji način da pokrenu spektakl u petak nego sa intenzivnom borbom Muay Thaia od 118 kilograma između Hao Šuaija i Šiga Masahira.

Sedamnaestogodišnja Hao je držala pritisak na svog starijeg neprijatelja u tri runde, udarajući Masahira i konvencionalnim i nakaznim napadima.

Haoovi udarci su postavili vrteće udarce unazad, što je napravilo put za skakanje kolena koja su se rikošetirao od grudnog koša njegovog neprijatelja pre nego što je zadao gromoglasne udarce.

Dok su napadi Sathian Muay Thai Gym-a došli do punog kruga, on nije ostavio nikakvu sumnju u umu sudija ko bi trebalo da odšeta jednoglasnom odlukom.

Debitantska pobeda Haoa u ONE popravila je njegov svesrmašan rekord na 59-3.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.