‘Nema vremena za sumnje’ – zašto je Noel Grandžan skočila u zakasneloj prilici protiv Denice Zamboanga

Chihiro Sawada Noelle Grandjean ONE Fight Night 22 57

Noel „Lil’ Majmun“ Grandjean nije dva puta razmislila o prihvatanju borbe sa bivšim saigračem Denice „The Menace“ Zamboanga na ONE 167: Tawanchai vs. Nattawut II na Prime Video.

Sprema se da padne u udarnom terminu u SAD 7.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Zamboanga je trenutno kandidat divizije #2 rangirana i prvobitno je trebalo da izazove tajlandski megastar Stamp Fairtex za svetsku titulu ONE Ženske atomweight MMA u glavnoj disciplini. Međutim, kada je Stamp bio primoran da se povuče zbog povrede, „Lil’ Majmun“ je pojačao obaveštenje od samo nekoliko nedelja da se bori sa opasnom Filipinkom.

Talentovana džudoka sa darom za bacanje na noge, Grandjean svakako poseduje veštine šampionskog kalibra ali se borila da pronađe doslednost u ONE, idući 2-2 preko četiri akcijska napada.

Francusko-tajlandska atletičarka rekla je za onefc.com da šansa da se suoči sa sledećim izazivačem Svetske titule predstavlja priliku koja menja karijeru – i onu koja je došla baš u pravo vreme:

„Iskreno, samo mislim da je to velika prilika, i znam da bi mnogi voleli da budu na mom mestu. Upravo sam shvatio da moram da iskoristim ovu priliku.

„Takođe, ova prilika je došla i u trenutku kada sam se dvoumio oko karijere, a tada sam dobio poziv. Mislio sam da ovde univerzum želi da idem, i nema vremena za sumnje i preispitivanja. Mislim da će to biti zabavna borba.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Tiger Muay Thai (@tigermuaythai)

Dok je uvek u teretani, Grandžanka je pojačala pripreme za Zamboangu u ovom skraćenom trening kampu.

Ova 28-godišnjakinja će se prijaviti na takmičenje posle teškog poraza odluke od neporaženog japanskog pretendenta Čihira Sawada i kaže da je za ovu borbu rešena da se opusti i pronađe svoj žleb:

„To je samo intenzivan trening sve vreme. Takođe sam fokusiran na zabavu. Ovo sam izgubio u poslednjoj borbi, zabavnom delu. Važno je vratiti zabavnu stranu. Voleo bih da uradim nešto spektakularno unutra.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Noelle LilMonkey (@noelle_lilmonkey)

Naravno, Grandžanka želi da uradi mnogo više od samo zabave – želi pobedu 7. juna.

Ona zna da bi je pobeda nad sledećom ženom koja se osporava za zlato katapultirala u sliku svetske titule.

Ima to na umu, nije iznenađenje da je „Lil’ Majmun“ rado prihvatio meč u kratkom roku:

„Ako pobedim u ovoj borbi, voleo bih da imam malo vremena slobodno i da dišem. Bio sam u režimu preživljavanja prilično dugo. Posle toga je, naravno, borba za pojas uvek bila cilj.

„Denis je glavni kandidat. Ako dobijem pobedu protiv Denice, to će me definitivno odneti do pojasa. To je velika prilika, pa sam je iskoristio.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by OG Fightwear (@ogfightwear)

Grandjean će ostaviti prijateljstvo sa Zamboangom po strani

Noel Grandžan će se boriti sa poznatim licem kada zakorači u Krug protiv Denice Zamboanga.

To je zato što su – baš kao i Stamp i Zamboanga – par prethodno zajedno izdubili svoj zanat u čuvenom Fairtex trening centru u Pataji, na Tajlandu.

Grandjean je objasnio:

„Takođe je tužno čuti da je Stamp izašao. I ja sam se radovao toj borbi. Ali znaљ, nesreжe se deљavaju. Mislim da je to lepo jer je i ista priиa. Ja sam delom Tajlanđanin. I mi smo bivљi saigraиi. To je pomalo ista priča, ali različiti stilovi borbe.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Od zajedničkog treninga, „Lil’ Majmun“ i „Napast“ su otišli različitim putevima, ali su ostali u prijateljskim odnosima.

Ta veza će izaći kroz prozor 7. juna i može da se javi, kaže Grandžan, kada se bitka završi:

„Naravno, ne želimo da udaramo jedni drugima u lice. Ali na kraju dana, imamo isti cilj. To moramo da uradimo. Posle borbe, možemo zajedno da jedemo donute.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Sada trenira u Tigar Muay Thai u Puketu, Grandjean je značajno preradior igra, evoluirajući od džudoa i specijaliste za hvatanje u koštac sa dobro zaokruženim mešovitim borilačkim umetnikom sa završnim veštinama u svim oblastima.

Uoči ONE 167, veruje da će Zamboanga biti iznenađen:

„Mislim da sam možda jedan od sportista koji je najviše poboljšao svoju igru jer sam počeo (MMA) malo kasno.

„Trenirao sam sa njom kada sam zaista počinjao MMA, tako da je moje poboljšanje bilo ogromno od tada. Borio sam se protiv različitih stilova i u različitim zemljama. Pretpostavljam da će to primetiti u noći borbe.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Noelle LilMonkey (@noelle_lilmonkey)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.