Paulo Costa Eyes Title Shot with UFC 302 Co-Main Event Against Sean Strickland

Paolo Costa
Crni pojas plus

Paulo Kosta, strašno prisustvo u UFC diviziji srednje kategorije, rešen je da iskoristi svoje rastuće borbene veštine za drugi pogodak za UFC titulu u srednjoj kategoriji.

Ove subote uveče na UFC 302 u Njuarku, u Nju Džersiju, Kosta se suočava sa bivšim šampionom Šonom Striklandom u ključnom ko-glavnom takmičenju u pet rundi.

Okršaj ove dve glavne ličnosti u diviziji od 185 funti obećava da će uzdići pobednika ka šampionskom okršaju kasnije ove godine.

Striklendov smeli karakter je u oštroj suprotnosti sa nekima, ali Kosta pronalazi zajednički jezik, diveći se njegovom patriotizmu i žaru. „On je pomalo lud, ali to je dobro za unapređenje“, rekao je Kosta tokom medijskog događaja, očekujući uzbudljivu predstavu koju će oba borca održati.

Posle poraza odluke od Roberta Vitakera na UFC 298, Paulo Kosta se brzo vraća u Oktagon u UFC 302, što je značajna promena tempa u odnosu na njegov prethodni godišnji raspored borbe. Energičan i bez povreda sa poslednjeg meča, Kosta je oduševljen održavanjem svog momentuma. „Zašto ne održim napredak, a ne izgubim sav posao koji sam uradio za tu borbu?“, rezono je on.

Kosta je takođe istakao poboljšanja u svojoj borbenoj tehnici, koju je podržao njegov trener, uvid kapitena Erika Albaračina o viđenju „drugačijeg Paula Koste“ ovog vikenda. Kosta je uzbuđen što će demonstrirati poboljšanja napravljena od njegove poslednje borbe, obećavajući niz novih tehnika, uključujući i neočekivano, kao što je vrteći udarac štiklom u leđa viđen u njegovom nedavnom okršaju.

Ovaj meč nudi Kosti odličnu šansu da se oporavi i pojača svoj položaj unutar divizije. Sa još jednom borbom visokog profila u srednjoj kategoriji između Vitakera i Khamzata Chimaeva na horizontu, Kosta je fokusiran na nastup koji bi mogao direktno da dovede do prilike za titulu, u zavisnosti od ishoda predstojećih borbi.

Kosta je takođe razigrano prokomentarisao svoj plasman na AI generisanu listu najatraktivnijih UFC boraca, gde je bio drugi, odmah iza Konora Mekgregora i ispred Striklanda. „Ja sam najuočljiviji borac ikada!“, našalio se on, ulepšavši raspoloženje dok se priprema za kritičnu bitku u karijeri.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.