Elizeu Zaleski dos Santos Eyes Main Card Breakthrough at UFC 302 Against Randy Brown

Elizeu Zaleski dos Santos
Crni pojas plus

Dok obeležava desetu godinu sa UFC-om, kandidat u velter kategoriji Elizeu Zaleski dos Santos priprema se za ključni okršaj protiv Rendija Brauna u UFC 302 glavnom otvaranju karata ove subote u Njuarku, u Nju Džersiju. Tokom svog UFC mandata, dos Santos je sastavio impresivan rekord od 10-3-1, ali se prvenstveno borio u preliminarnim napadima. Ovaj izgled glavne karte predstavlja značajan korak napred, sa ciljem da se privuče šira pažnja i dodatno podstakne njegova karijera.

Dos Santos, često poznat po dinamičnim završnicama i upornim nastupima, učestvovao je u tri prethodna takmičenja koja se plaćaju, mada na prelimima. On predstojeću borbu vidi kao kritičnu priliku da zablista pod većim reflektorima. „Biti na događaju koji se plaća, numerisan događaj, borba na glavnoj karti, to su sve stvari koje će doneti oči“, napominje Dos Santos, govoreći preko prevodioca. On je ranije bio odličan u preliminarnim glavnim događajima, ali prepoznaje poboljšanu izloženost koju nudi ovaj konektor za glavnu karticu.

I dos Santos i Braun dele sličnu putanju i plasman unutar velter kategorije, što ovaj meč čini potencijalnom prekretnicom za svakog borca. Uprkos tome što se može pohvaliti snažnim rezultatom, uključujući sedam uzastopnih pobeda i nokautom nad Šonom Striklandom, dos Santos je često bio na margini najvišeg ranga divizije. Predstojeća borba protiv Brauna, koji ima 11-5 UFC rekord i dva nedavna poraza, smatra se ključnom za penjanje na divizijske lestvice.

Osvrnuvši se na Braunovu polu-šaljivu opasku da je ova borba „eliminator rangiranja“, dos Santos se nije složio sa tim, ističući takmičarsku prirodu velter kategorije. „Iskreno, mislim da je plasman nekako nebitan, posebno u našoj podeli. Mi smo u najtežoj diviziji, najdubljoj diviziji, tako da će to uvek biti naslagana podela, uvek će biti teško doći do vrha“, objasnio je on.

Za Dos Santosa, borba protiv Brauna je samo još jedan korak u njegovoj karijeri. Uprkos tome što ne oseća dodatan pritisak, on prepoznaje važnost svakog naleta na svom putu ka vrhu divizije. „Svaka borba će vas približiti, svaka borba će vas dodatno odužiti, tako da ne razmišljam o pritisku za ovu“, izjavio je on. Uveren u svoje sposobnosti, Dos Santos je fokusiran na nastup za pamćenje koji bi konačno mogao da mu zasluži priznanje i napredak koji traži u redovima velter kategorije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.