Šon Strikland prihvatio izazov u pet rundi protiv Paula Koste na UFC 302

Sean Strickland
Crni pojas plus

Šon Strikland je jedan od retkih boraca koji uživaju u napornim pripremama za borbe u pet rundi. Kada su UFC provodadžije ponudile Šonu Striklandu ko-glavnu borbu protiv Paula Koste na UFC 302: Makhačev protiv Poiriera, Strikland se oduševljeno opredelio za duži okršaj. „Uvek mi se sviđa pet samo zato što mi to daje izgovor da sparingujem više“, podelio je Strikland tokom intervjua u Xtreme Couture u Las Vegasu.

Iskusni borac, Strikland ima rekord u napredovanju u produženim mečevima, pošto je pobedio u pet od sedam nedavnih borbi u pet rundi, uključujući i zapaženu titulu u srednjoj kategoriji nad Izrael Adesanom 2023. godine. Njegov jedini meč u tri runde u ovom periodu završio se porazom nokautom. Uprkos par neuspeha u odbrani titule, Strikland je i dalje neodlučan, izražavajući snažnu želju da povrati titulu, posebno kroz revanš sa Drikusom Du Plesisom.

Suočavajući se sa Paulom Kostom, Strikland priznaje ogromnu šutersku sposobnost svog protivnika, ali ostaje samouveren, crpeći inspiraciju od onih koji su prethodno pobedili Kostu. Strikland predviđa težak meč ali je spreman da dokaže svoju izdržljivost i borbenu veštinu. „Mislim da će to biti rat od pet rundi“, predvideo je on, aludirajući na Kostine potencijalne ranjivosti u izdržljivosti.

Kako se borba približava, Fokus Striklanda je jasan: da ubedljivo pobedi 1. juna i iskoristi svaku priliku za revanš titulu. Sa čvrstim pogledom na povraćaj šampionskog pojasa, Striklandova predstojeća borba u Njuarku predstavlja ne samo još jedan okršaj, već ključni momenat u njegovoj putanji karijere.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.