Andre Lima se priprema za UFC 302 ove subote, posle pobede u zloglasnoj „Borbi za ujede“

Andre Lima Bite Tattoo
Crni pojas plus

Kako se približava UFC 302, Andre Lima, poznatiji po nadimku „Maskota“, sprema se za svoje drugo pojavljivanje u Oktagonu u veoma očekivanom okršaju protiv Miča Raposa. Ovaj događaj predstavlja značajnu prekretnicu za Limu, koja je i dalje nepobeđena sa 8- 0 rekord, demonstrirajući ogromne veštine koje zasenjuju bizarne okolnosti njegovog poslednjeg meča.

Još u martu, Lima je obezbedila pobedu nad Igorom da Silvom u onome što je neosporno bila jedna od najčudnijih borbi 2024. godine. Borba je naglo završena sredinom druge runde kada je da Silva diskvalifikovan zbog ujeda Lime, incidenta koji je naveo Limu da obeleži taj trenutak tetovažom ugriza. Međutim, ovaj neobičan kraj ne bi trebalo da odstupi od Liminih sposobnosti i performansi.

U susretu sa Da Silvom, Lima je prikazao niz tehnika koje su naglasile njegove dinamične ofanzivne sposobnosti. On je u prvoj rundi izveo pokušaj giljotine i omoplatu i isporučio snažan tomahavk lakat koji je primetno uticao na protivnika. Uprkos ranom finišu, elastičnost Lime i taktičke veštine, posebno u kopnenim scenarijima, bile su očigledne i ostavile su navijače željne da vide više.

Gledajući ufc 302, Lima se suočava sa Mičom Raposom, perspektivnim konkurentom iz regionalnog kola. Iako Raposo ulazi u kratkom roku, njegov dosije govori mnogo. Posle izazovnog nastupa u Sezoni 29 Ultimate Fighter i Serije Pretendenta Dejne Vajta, Raposo se oporavio sa četiri uzastopne pobede, sve do kraja, što dokazuje njegov potencijal u diviziji od 125 funti.

Ovaj predstojeći meč je više od još jedne borbe za Limu; to je prilika da učvrsti svoju reputaciju u UFC-u. Pobeda protiv Raposa ga neće odmah podstaći na rang listu, ali će pružiti dragoceno iskustvo oktagona i šansu da pokaže više svog seta veština koje se razvijaju. Pod vođstvom trenera Lukasa Martinsa, Lima nastavlja da usavršava svoje tehnike i strategije, sa ciljem da se izdigne kroz redove podele mušičarenja naslaganih talenata.

Dok se UFC 302 nazire, oba borca su spremna da dokažu svoju borbu, a Lima želi da se pomeri izvan senke „Borbe za ujede“ i uspostavi se kao ozbiljan kandidat u svetu mešovitih borilačkih veština

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.