Najnezaboravniji trenuci iz PFL MENA: RIJAD

Najnezaboravniji trenuci iz PFL MENA: RIJAD
Crni pojas plus

Svečani debitantski događaj PFL MENA sezone održan je u Zelenim dvoranama u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji prošlog petka, 10. maja, i pružio je pregršt nezaboravnih trenutaka. Od nokauta koji izbacuje vilicu do zapanjujućih podnesaka, evo pet pramenova iz PFL MENA: Rijad

Abdulah Al-Katani oduševio publiku u rodnom gradu

U glavnom događaju, sam Rijadov Abdulah Al Kahtani pokazao je svoje umeće pred svojim obožavaocima dominantnim nastupom protiv Jazeda Hasanaina. Nemilosrdan napad Al Katanija i nemilosrdni baraž štrajkova doveli su do verbalne pobede u poslednjoj sekundi drugog kola, obezbedivši mu mesto u polufinalu PFL MENA Perja i poslavši publiku u pomamu.

To je zaista bio značajan trenutak za zvezdu u usponu, koja se sada približava korak bliže tome da postane PFL MENA šampion.

Hattan Alsaif najavljuje svoj dolazak u MMA i PFL

Još jedan miljenik rodnog grada, Hattan Alsaif ušao je u istoriju na svom amaterskom MMA debiju. Visoko odlikovana muay Thai praktičarka, Alsaif je pokazala svoje elitno upečatljivo umeće i u drugoj rundi isporučila zapanjujući udarac glavom protiv Nade Faheem. Ovaj impresivan debi usledio je samo nekoliko meseci nakon što je ušla u istoriju postavši prva žena iz Saudijske Arabije koja je potpisala ugovor sa velikom MMA promocijom.

Ako je ovo bilo kakav nagoveštaj kako će proći Alsaifova MMA karijera, onda izgleda da Saudijska Arabija ima još jednu zvezdu u nastajanju.

Ali Taleb dominira svojim putem do polufinala

Irah Ali Taleb pokazao se kao snaga na koju treba računati dok je dominirao nad Nawras Abzakhom u ko-glavnom događaju. Od početka do kraja, Taleb je nametnuo svoju volju protivniku, zasluživši jednoglasnu pobedu odluke i obezbedivši mesto u polufinalu Bantamvajta. Svojim impresivnim učinkom Taleb je popravio svoj rekord karijere na 11-1 i učvrstio svoj status glavnog kandidata u diviziji.

Favorit da ide do kraja u bantamweight diviziji, Taleb jača svoje šanse da postane prvi PFL MENA 135 funti za titulu.

Rachid El Hazoume’s Submission Masterclass

Marokanac Rašid El Hazume pokazao je svoje veštine potčinjavanja u uzbudljivom obračunu protiv Ksavijera Alauija. Posle borbe napred-nazad, El Hazoume se u drugoj rundi zaključao u zadnjem golu, što je nateralo Alaouija da se iskasapli i plasira se u polufinale Bantam kategorije.

Pobedom je El Hazoume prešao na impresivnih 14:3 u karijeri i dokazao zašto je sila na koju treba računati u diviziji.

Nastavlja se neporaženi niz Maraoune Bellagouit

U akciji Featherweight, Marokanac Maraoune Bellagouit produžio je svoj neporaženi niz snažnom nokaut pobedom nad Midom Mohamedom. Belagouit je u trećoj rundi prizemljio razornu levu udicu, poslavši Mohameda na platno i obezbedivši mu mesto u polufinalu Perja kategorije.

Pobedom je Belagouit prešao na impresivnih 5:0 u karijeri i etablirao se kao glavni kandidat u diviziji.

Sve u svemu, inauguralni događaj PFL MENA u Rijadu pokazao je neverovatan talenat i uzbuđenje MMA u regionu. Uz uzbudljive nastupe i istorijske trenutke, noć se pokazala kao nezaboravan početak onoga što obećava da će biti uzbudljiva sezona akcionih borbi.

PFL MENA se vraća u akciju sa polufinalom Featherweight i Bantamweight 5.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.