Barboza protiv Marfija na UFC APEX-u u Las Vegasu

Barboza vs. Murphy
Crni pojas plus

Ovog vikenda, UFC se vraća u svoju matičnu bazu u UFC APEX-u u Las Vegasu, pod naslovom obračun u kategoriji perja između Edsona Barboze i Lerone Marfija. Pored glavnog događaja, na kartici se nalazi i robusna postava napada sa novim talentima i intrigantnim podudaranjima.

Glavni slom događaja: Edson Barboza protiv Lerone Murphy

U centru pažnje, iskusni napadač Edson Barboza, poznat po jednom od najtežih rasporeda u istoriji UFC-a, suočava se sa neporaženim britanskim borcem Leronom Marfijem. Barboza namerava da nadogradi svoje nedavne pobede, uključujući i zapaženu povratničku pobedu nad Sodikom Jusufom. Marfi, koji je debitovao na svom glavnom takmičenju, donosi sjajan rekord od 13-0-1, nadajući se da će se uzdignuti u redovima perja sa pobedom ovde.

Co-Main Event: Khaos Williams vs. Carlston Harris

Na ko-glavnom događaju nastupaju velter kategorije Khaos Williams i Carlston Harris, koji nameravaju da se popnu više u diviziji. Vilijams, poznat po svojoj upečatljivoj moći, gleda da prevaziđe nedavne mešovite rezultate, dok Heris, dolazeći do pobede preko anakonde guši, nastoji da nastavi svoj uspešan nalet u UFC-u.

Dodatni istaknuti glavni aduti

Themba Gorimbo vs. Ramiz Brahimaj: Okršaj velter kategorije sa Gorimbom sa ciljem da produži svoj pobednički niz i Brahimaj se vraća iz dugog odsustva zbog povrede.

Adrian Yanez vs. Vinicius Salvador: Bantamweights Yanez i Salvador, obojica alumni serije Dejna Vajta, nameravaju da se oporave od nedavnih neuspeha u ključnom okršaju.

Luana Pinheiro vs. Angela Hill: Rangirana borba u slamnatim kategorijama, sa Pinheirom koji želi da se oporavi od svog prvog UFC poraza i Hil namerava da probije prvih 10 sa još jednim jakim učinkom.

Preliminarne borbe sa kartama za gledanje

Abus Magomedov protiv Warlley Alvesa: Srednja kategorija Magomedov i Alveš nastoje da se vrate u pobedničku kolonu u onome što obećava da će biti ubedljiva borba.

Victor Martinez vs. Tom Nolan and Tamires Vidal vs. Melissa Gatto: Borci traže iskupljenje i zamah u svojim podelama.

Piera Rodriguez vs. Ariane Carnelossi: Strawweights Rodriguez i Carnelossi se suočavaju, a svaki od njih želi da se oporavi od nedavnih poraza.

Otvaranje noći

Alatangheili vs. Kleidison Rodrigues: Borba u bantam kategoriji otvara glavnu kartu, na kojoj se nalaze Alatangheilijevo iskustvo protiv Rodrigesove mladosti i brzine.

Vanesa Demopulos protiv Emili Dukot: Strawweights Demopoulos i Ducote postavili su uslove za noć, obe sa ciljem da uspostave svoje pozicije u diviziji.

Ovaj prepun događaj obećava uzbudljive mečeve širom table, što postavlja uslove za potencijalne nastupe koji određuju karijeru u UFC APEX-u. Navijači mogu da uhvate svu akciju na ESPN+.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.