Najbolji MMA talenti u Aziji vie za žudnju za UFC ugovorom

Najbolji MMA talenti u Aziji vie za žudnju za UFC ugovorom
crni pojas plus

Ultimate Fighting Championship (UFC) je spreman da oduševi ljubitelje mešovitih borilačkih veština (MMA) trećom sezonom svog inovativnog turnira ROAD TO UFC. Ovo takmičenje je osmišljeno tako da obezbedi jasan put za vrhunske MMA izglede iz Azije za obezbeđivanje UFC ugovora, dodatno promovišući razvoj talenata borilačkih veština u regionu.

Turnir počinje svojim prvim krugom 18. Boutovi će se održati tokom dve epizode, a Epizoda 1 će se emitovati u 6 ujutru ET 18. maja, a epizoda 2 sledi u 8 ujutru ET 19. maja. Planirano je da vreme manifestacije ugosti publiku u udarnom terminu u Aziji, GMT+8.

ROAD TO UFC odlikuje format „win and advance“, fokusirajući se na četiri težinske klase: flyweight, bantamweight, perjanu težinu i žensku slamčicu. Svaka klasa se sastoji od zagrade od 8 osoba. U prvom kolu, odnosno četvrtfinalu, videće se po četiri borbe u svakoj zagradi, zajedno sa jednom dodatnom borbom bez turnira po borbenoj karti, čime će se osigurati da publika dobije krcat šou.

Pobednici četvrtfinala plasirali su se u polufinale, sa po dve borbe u svakoj zagradi. Uspeh u polufinalu vodiće borce do finala, koje će biti prikazano na preliminarnoj karti UFC Borbene noći kasnije tokom godine. Pobednicima će u poslednjoj rundi biti dodeljen UFC ugovor, što predstavlja značajan korak u njihovim profesionalnim MMA karijerama.

Kako funkcioniše PUT DO UFC-a:

Četiri divizije: mušičarenja, bantamweight, perje i ženska slamčica

Zagrade od 8 osoba za svaku podelu

1. kolo (četvrtfinale)

Četiri borbe u svakoj zagradi (plus jedna borba bez turnira, čineći pet borbi ukupno po borbenoj karti); pobednici idu u polufinale

Druga runda (polufinale)

Dve borbe u svakoj zagradi; pobednici idu u finale

3. kolo (finale)

Po jedna borba u svakoj zagradi odvija se na preliminarnoj karti UFC Borbene noći kasnije ove godine. Pobednici će zaraditi UFC ugovor.

Za navijače širom planete, turnir će biti dostupan preko UFC FIGHT PASS- a.

Pored toga, regionalni partneri za emitovanje uključuju

MIGU u Kini

SADA SPORT U Hong Kongu

SONY TEN 2 u Indiji

MOLA u Indoneziji

U-NEXT u Japanu

TVN i TVING u Južnoj Koreji

i mnoge druge širom jugoistočne Azije, obezbeđujući široku pokrivenost manifestacijom.

Navijači se ohrabruju da prate UFC.com a @UFCNews na društvenim mrežama za najnovija ažuriranja, rezultate uživo i više detalja o tome kako gledati sve epizode „PUTA KA UFC-u“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.