Al Qahtani, Al Saif Shine During Inaugural PFL MENA Card in Riyadh, Here are the Results

Al Qahtani, Al Saif Shine During Inaugural PFL MENA Card in Riyadh, Here are the Results

Abdulah Al Kahtani ide u polufinale Perja, pošto je zaustavio Jazeeda Hasanaina

Ali Taleb dominira nad Nawras Abzakhom za plasman u polufinale Bantamweighta

Hattan Alsaif održao spektakularan nokaut na PFL debiju

Polufinale PFL MENA Featherweight i Bantamweight zakazano za 5. jul

Crni pojas plus

Profesionalna boračka liga (PFL), počela je u petak istorijsku inauguralnu sezonu PFL MENA u Zelenim dvoranama u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, a sportisti u diviziji Bantam kategorije i Perja ušli su na centralnu scenu i obezbedili svoja mesta u plej-ofu PFL MENA. Evo PFL MENA rezultata.

U glavnom događaju, Abdulah Al Kahtani je priređivao šou svojim navijačima iz rodnog grada dok je udarao Jazea Hasanaina iz Jordana na putu ka verbalnoj pobedi, zasluživši sebi mesto u polufinalu PFL MENA Perja.

U ko-glavnom takmičenju, Irihan Ali Taleb bio je sila od početka do kraja dok je dominirao nad Jordancima Nawras abzakhom kako bi zaslužio jednoglasnu pobedu odluke i mesto u polufinalu Bantam kategorije. Taleb se popravlja na 11-1 u karijeri.

Marokanac Rašid El Hazoume pokazao je svoje veštine potčinjavanja i primorao zemljaka Ksavijera Alauija da se izbori za potčinjavanje zadnjeg gola u drugoj rundi. Kao rezultat toga, El Hazoume se plasirao u polufinale Bantamweighta i kreće na 14-3 u karijeri.

Islam Reda iz Egipta predao je snažan učinak pobedivši Marokanca Adama Meskinija jednoglasnom odlukom da se plasira u polufinale PFL MENA Featherweight. Pobeda je obeležila Redinu petu uzastopnu pobedu i popravila mu rekord karijere na 11-1.

Džordan Džalal Al Daaja udario je svoju kartu za plej-of PFL MENA, nakon što je većinskim remijem pobedio Sudanca Tarik Ismaila u njihovom meču u Bantam kategoriji. Pobeda je pogurala rekord Karijere Al Daaje na 12-7.

Alžirac Elijas Boudegzdame bio je prvi borac u bantam kategoriji koji se plasirao u plej-of PFL MENA, pošto je postigao klizavu pobedu u drugom kolu giljotine nad Egzitom Hasanom Mandurom. Pobedom, Boudegzdame se popravio na 19-8 u svojoj MMA karijeri.

Sama Hatan Alsaif iz Saudijske Arabije predala je spektakularan MMA debi, nokautiravši Egipćanku Nadu Faheem udarcem glavom u drugoj rundi njihove amaterske predstave u ženskoj kategoriji. Alsaif je ušao u istoriju tako što je postao prva žena iz Saudijske Arabije koja je potpisala ugovor sa velikom MMA promocijom.

U akciji podele perja je Marokanac Maraoune Belagouit u trećoj rundi prizemljio snažan levi udicu, da bi u trećoj rundi nokautirao Egzitaca Mido Mohameda i plasirao se u polufinale. Belagouit je i dalje neporažen i u karijeri prelazi na 5:0.

U prvom meču u perjanici PFL MENA sezone, Džordanov Abdelrahman Alhjasat je nadmudreo Ahmeda Tareka iz Egipta da pobedi jednoglasnom odlukom i plasira se u polufinale. Alhjasat se popravio na 4-0 u profesionalnoj karijeri.

Počevši sa akcijom, Malik Basahel iz Saudijske Arabije imao je dominantan učinak, pobedivši Indijca Harša Pandyju jednoglasnom odlukom u amaterskom okršaju u flaj kategoriji da se popravi na 19-2-1 u karijeri.

KOMPLETNA PFL MENA: REZULTATI U RIJADU

Bout u kategoriji perja

Abdulah Al-Qahtani def. Yazeed Hasanain by Verbal Submission at 4:59 of Round 2

Ali Taleb def. Nawras Abzakh jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)

Bantamweight Bout

Rachid El Hazoume def. Xavier Alaoui by Submission (RnC) at 2:55 of Round 2

Islam Reda def. Adam Meskini jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Bantamweight Bout

Jalal Al Daaja def. Tariq Ismail by Majority Draw (29-27, 28-28, 28-28)

Elias Boudegzdame def. Hassan Mandour by Submission (Guillotine Choke) at 0:53 of Round 2

Women’s Atomweight Bout – Amateur

Hattan Alsaif def. Nada Faheem by KO (Head Kick) at 0:41 of Round 2

Bout u kategoriji perja

Maraoune Bellagouit def. Mido Mohamed by TKO (Punch) at 4:12 of Round 3

Bout u kategoriji perja

Abdelrahman Alhyasat def. Ahmed Tarek jednoglasnom odlukom (29-28, 30-27, 29-27)

Flyweight Bout – Amater

Malik Basahel def. Harsh Pandya by Unanimous Decision (29-28, 30-27, 29-28)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.