PUT DO UFC sezone 3 počeo u Šangaju uzbudljivim mečevima širom više divizija

Road to UFC Logo
Crni pojas plus

Posle uspešnog formata Sezone 2, uvodna runda Sezone 3 ROAD TO UFC trebalo bi da se odvija 18. i 19. maja na UFC Institutu za performanse u Šangaju, u Kini. Ovaj pionirski „win and advance“ turnir nudi vrhunske MMA izglede iz Azije direktnim putem do UFC ugovora.

Treća sezona ROAD TO UFC-a uvodi žensku diviziju u slamnatoj kategoriji, dodajući postojećoj muškoj kategoriji u kategoriji mušičarenja, bantam kategorije i perja. Na takmičenju će nastupiti 32 sportista mešovitih borilačkih veština širom ove četiri težinske klase, zajedno sa dodatnim borbama koje nisu na turniru kako bi se proširile mogućnosti za borce u razvoju.

Do danas je jedanaest učesnika iz prve dve sezone zaradilo UFC ugovore, uključujući sedam pobednika turnira, dva finaliste i dva pobednika iz naleta koji nisu na turniru. Ova sezona obećava da će nastaviti tradiciju pokazivanja i napredovanja vrhunskih talenata u ovom sportu.

Uvodna runda turnira biće emitovana uživo u udarnom terminu širom Azije iz UFC PI Šangaja, uz pomoć najsavremenije tehnologije daljinske proizvodnje kako bi se neprimetno povezala sa UFC APEX postrojenjem u Las Vegasu, u Nevadi.

Raspored uvodnih epizoda je sledeći:

 • Welterweight non-tournament: Bahatebole Batebolati vs Han Seul Kim

 • Ženska slama: Feier Huang vs Miki Motono, i Feng Xiaocan vs Kiran Singh

 • Featherweight: Shin Haraguchi vs JunYoung Hong, and Zhu Kangjie vs Tatsuya Ando

 • Ženski flyweight non-tournament: Wang Cong vs Paula Luna

 • Ženska slamnati veš: Prija Šarma protiv Dong Huaksianga, i Ši Ming protiv YeDam Seo

 • Featherweight: Masuto Kawana vs Young Jae Song, and Xie Bin vs Yibugele

 • Lagani ne-turnir: WonBin Ki vs Tatsuya Saika

 • Flyweight: Jiniushiyue vs Dong Hoon Choi, and John Almanza vs Angad Bisht

 • Bantamweight: so Young Yoo vs Shohei Nose, and Daermisi Zhawupasi vs Ren Ozaki

 • Ženski flyweight non-tournament: Yan Qihui vs Lisa Kyriacou

 • Flyweight: Ruel Panales vs Toki Matsui, and Kiru Singh Sahota vs Yin Shuai

 • Bantamweight: Kyusung Kim vs Tokitaka Nakanishi, and Baergeng Jieleyisi vs Li Yunfeng

PUT DO UFC sezone 3 odvijaće se pred publikom uživo, a detalji o mestu održavanja biće saopšteni pre svakog događaja. Na kulminaciji sezone biće prikazano finale tokom UFC Fight Night-a, gde će pobednicima iz svake divizije biti dodeljeni UFC ugovori.

Ova sezona nastavlja da ističe globalnu ekspanziju i razvoj talenata unutar UFC-a, uočeći zvezde u usponu Azije u sportu mešovitih borilačkih veština.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.