Wei Rui se osvrće na trijumf u debitantskoj BORBI ZA JEDNO prvenstvo, namešta priliku za titulu

Wei Rui se osvrće na trijumf u debitantskoj BORBI ZA JEDNO prvenstvo, namešta priliku za titulu
Crni pojas plus

Wei Rui je imao visoku narudžbinu za svoj ONE Championship debi na ONE Fight Night 22. Kik-bokser u bantam kategoriji bio je protiv glavnog kandidata divizije Hirokija Akimota.

Dve zvezde su razmenjivale tri runde, ostavljajući odluku sudijama. „Demonska oštrica“ je dobila glavom na takmičenju sa žiletom i sada se pozicionira kao jedan od najboljih pasa u diviziji.

Vei je priznao za ONE da nije uveren da će podići ruku pre nego što rezultat bude saopšten. Sa debijem pod pojasom, Vei očekuje samo bolje stvari koje će doći u budućim nastupima.

„Ovo je moj debi na ONE šampionatu i mislim da to zapravo nije bio (moj najbolji rezultat). Ali sada sam super motivisana. Nastaviću da se fokusiram na treninge, a sledeći put ću se više potruditi. Vratiću se“, rekao je Vei.

Rezultat je mnoge podelio oko toga za koga veruju da je zaista pobedio. Vei se divio veštinama koje je video u ringu ali i dalje misli da je učinio dovoljno da pokupi pobedu.

S obzirom na bliskost borbe, budući revanš između njih dvojice deluje verovatno.

„Mislim da je Hiroki veoma čvrst, jak protivnik. Kao što svi znate, njegovi šutevi i napadi su uvek ludi i moćni, a u poređenju sa mojim ostalim protivnicima ranije, osećam (to je teži meč) sa ovakvom vrstom protivnika. Uradio je mnogo ludih stvari. Ali on zapravo nije dominirao u borbi, kao što se videlo kako se bori; Ne moћe da se bori mojim tempom, a ja sam uvek nepredvidiva. To je u stvari i moja najveća tehnika“, navela je kineska zvezda.

Nakon što je oborio kandidata za kik-boks no 1 rangiranog u bantam kategoriji, Vei smatra da pogodak za titulu ne bi trebalo da bude daleko u budućnosti.

„Demonska oštrica“ je jasna da bi pobeda nad Akimotom trebalo da ga stavi na nišan ONE Bantamweight Kickboxinga i Muay Thai svetskog šampiona Džonatana Hagertija.

„Da, definitivno. Mislim da sam kvalifikovan da budem sledeći izazivač kaiša. Jer, kao što znaš, Hiroki je bio šampion, a ja sam ga pobedio. To znači da definitivno mogu (da izazovem) kaiš“, rekao je Vei.

Sa iskustvom da se takmiči na ONE pod pojasom, Vei bolje razume šta treba da uradi za svoj sledeći meč. Bilo protiv Hagertija ili nekog drugog glavnog kandidata, kineski sportista je spreman da se vrati u teretanu i prati režim koji će dostizati sledeći nivo u njegovoj evoluciji.

„Izazivanje šampiona, naravno, nije laka stvar. Moram mnogo toga da pripremim, i mislim da ću se u sledećoj fazi fokusirati na trening. Slediću dugoročni, sistematski plan obuke“, rekao je Vei.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.