‘I Want My Flyweight Belt’ – After Pivotal Win Over Hu Yong, Reece McLaren Determined To Claim MMA Gold

Reece McLaren Hu Yong ONE Fight Night 22 62

Australijski strugač Reece „Lightning“ Meklaren veruje da je konačno pronašao svoj korak i da je spreman za najveći izazov u karijeri.

Prošlog petka, 3. maja, u udarnom terminu u JEDNOJ borbenoj noći 22: Sundell protiv Diachkove na Prime Video-u, #4 rangirani MMA kandidat obezbedio je neverovatno tešku odluku oko petoplasiranog „Vučjeg ratnika“ Hu Jonga, čime je obeležio svoju 10. pobedu u najvećoj svetskoj organizaciji borilačkih veština.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Dux Carvajal (@duxcarvajal)

Posle impresivne pobede na Stadionu boksa u Bangkoku, tajlandskom bokserskom stadionu Lumpinee, on je za ONEFC.com govorio o svom nastupu i gde ga to stavlja u sliku svetske titule ONE Flyweight MMA.

„Munja“ veruje da je posle skoro decenije takmičenja među najboljima u JEDNOJ, učinio dovoljno da se dokaže dostojnim pukotine na zlatu.

Izneo je svoj slučaj zašto zaslužuje šansu za najprestižniji MMA pojas na svetu:

„Osećam da sam, u bilo kojoj fazi, na bilo kojoj pobedi, na korak od tog pogotka za Svetsku titulu, bez obzira na to što sam rangiran ili nisam rangiran. U JEDNOJ sam već skoro devet godina, (sa) 10 pobeda. Bilo je to dugo putovanje, иoveиe. Osećam se kao da sam platio svoje zasluge. Najbolji letači na svetu su na JEDNOM šampionatu. To govorim godinama.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Sedeći na vrhu MMA divizije je sve vreme veliki Demetrious „Moćni miš“ Džonson. Američka ikona se nije takmičila od njegove nezaboravne pobede u trilogiji u maju 2023. nad rivalom Adrijanom Moraesom i od tada koketira sa idejom o penzionisanju.

Meklaren brzo oda poštu šampionu, gurajući unazad ideju da se Džonson plaši da odbrani svoje zlato.

Ali kaže i da „Moćni miš“ treba uskoro da odluči o svom sledećem potezu kako bi se podela održala napred:

„Ne, definitivno se ne boji. Čovek je najveći mešoviti borilački umetnik svih vremena. Nema љanse da bi se plaљio.

„U istom dahu, ne izdrћi. Ili nam daj šansu za prelazni (titulu) ili se samo odriči, čoveče.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Ako obračun svetske titule sa Džonsonom ne bude sledeći, neki navijači su se zapitali da li bi Meklaren zabavljao revanš sa #3 rangiranim pretendentom Denijem Kingadom, koji je pobedio „Munju“ 2019. godine putem žilet-bliske odluke.

Naravno, Australijanac bi voleo šansu da osveti taj gubitak, ali njegov krajnji fokus ostaje na žutom zlatnom pojasu.

Rekao je:

„Mislim da svi znaju da sam pobedio u toj borbi. Mislim da se krije u planinama otkako pozivam na tu borbu.

„Kao što rekoh, nisam ovde da čekam ni u jednom redu. Nisam ovde da igram bilo kakvu igru. Hoću taj kaiš, čoveče. Hoću moj pojas u kategoriji letenja.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Meklaren ponosan što je dobio pobedu za Australiju

Pored implikacija svetske titule njegove pobede, Reece McLaren je ušao u svoju bitku protiv Hu Yonga sa dodatnim pritiskom na ramenima.

S obzirom da australijski borci Aleks Roberts i Izaak Mišel padaju u svojim nedavnim borbama za svetsku titulu, kao i „Mini T“ Danial Vilijams i Djuk Didije koji su pretrpeli poraze u poslednjim izlascima, Australiji je bila očajnički potrebna pobeda u JEDNOJ borbenoj noći 22.

„Munja“ priznaje da je, za njega, okončanje gubitničkog niza Australije bilo važnije od okončanja Huovog pobedničkog niza:

„(Danial Williams) je rekao (da) vrati Australiju u pobedničku kolonu. Mislim da je Australija u JEDNOM bila u gubitniиkoj nizu. Mislim da smo izgubili poslednje četiri borbe. Tako da je za mene to bilo važnije od pokušaja da se trgne njegova pobeda (niz), ako možete da verujete u to ili ne. Ne želim da se osećam kao da sam to poneo sa sobom, jer sam bio veoma fokusiran na ovu borbu.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.