Posle trećeg uzastopnog nokauta sa bonusima, Akbar Abulajev uskoro očekuje velike borbe

Akbar Abdullaev Halil Amir ONE Fight Night 22 30

Ko-glavni događaj ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova na Prime Video-u je video kako se nadmeće perjani MMA pretendent Akbar „Bakal“ Abdulaev obezbedio je svoj treći uzastopni nokaut sa bonusima i približio se ogromnom koraku bliže slici svetske titule.

3. maja u udarnom terminu SAD, 26-godišnjak je predao turskoj senzaciji Halilu „Bez milosti“ Amiru prvi poraz u karijeri sa slomljenom završnicom u drugom krugu njihovog mnogo očekivanog obračuna.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by 🇰🇬AL-MUNAR | Бойцовский клуб | Кыргызстан (@al_munar_kgz)

Boreći se pred razuzdanom publikom na bokserskom stadionu Lumpinee u Bangkoku, Abdulaev je rano pokazao svoje retko viđeno rvanje i hvatanje kotleta, kontrolišući svog neprijatelja na platnu veći deo prvog kadra.

Nokaut je nastao sredinom drugog kada je slika savršena leva udica poslala „Bez milosti“ dole i napolje.

Za Abdulaeva, pobeda je produžila njegov neslućeni rekord na 11-0 i dodatno učvrstila njegov status jednog od najstrašnijih kandidata divizije.

Kada se prašina slegla, presrećni „Bakal“ je onefc.com o pobedi:

„Osećam se odlično. Osećam se najbolje. Sada je kao u snu. Osećam se kao da sam u snu, i srećna sam. Zaista sam srećna.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Zaista, mlada kirgistana zvezda ima mnogo razloga za sreжu.

Posle tri kratke borbe i tri nokauta sa hajlajtom u JEDNOM, zaradio je ukupno 150.000 američkih dolara u bonusima za učinak, dok je pravio slučaj da uđe u prvoplasiranu MMA diviziju.

Abdulajev planira da deo tog novca da onima kojima je potreban – a takođe se nada da će od sebe napraviti još jačeg borca.

Kako su prilike u ONE sve veće i veće, „Bakal“ ima za cilj da putuje svetom i traži najbolji mogući trening:

„Imam planove za bonus. Ћelim da investiram u sebe. Ћelim da postanem bolji borac. Nadam se da жe mi ovaj bonus pomoжi. Takođe, dajem nešto novca u dobrotvorne svrhe, i naravno, planiram da pomognem svojim rođacima.

„Ali, kada je reč o ulaganju u sebe, želim da imam zaista dobar trening kamp za sledeću borbu, sledeće borbe u budućnosti. Nadam se da će JEDNO prvenstvo i gospodin Čatri moći da mi pomognu, i verovatno mogu da mi pomognu da dobijem vizu za SAD, gde mogu da dobijem stvarno, stvarno dobar trening.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Abdulaev se oseća spremnim za svetsku titulu snimljenu u Tang Kai

Akbar Abdulajev želi najbolji trening na raspolaganju jer zna da bi u njegovoj budućnosti mogao da bude strelac za vladavinu jednog svetskog šampiona u perjaničkoj kategoriji Tang Kaja.

Posle njegove zapanjujuće pobede nad prethodno neporaženim Halilom Amirom – ranim kandidatom za MMA Nokaut godine – neki navijači i puleni vide „Bakala“ kao sledećeg čoveka na redu.

Nikad jedan da bira i bira protivnike, Abdulajev kaže da je srećan što je pokosio svakog čoveka koga provodadžije stave ispred sebe:

„Kao što sam već rekao, spreman sam za pogodak za titulu. Ali u isto vreme, ako JEDNO prvenstvo odluči da moram da se borim sa nekim drugim, spreman sam. Dovedi ih. Spreman sam za svakoga.

„Čak i sada, imamo malo vremena da se presvučemo, mogu da se borim još jednom sada.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Iako možda neće očekivati sledeći pogodak za titulu, Abdulajev je već razmišljao o meču sa aktuelnim kraljem perja MMA.

Kada su ga pitali, govorio je o tome kako će se približiti okršaju svetske titule sa Tangom:

„Da, znaš, neću da uradim ništa novo. Biće ista strategija. Zato što je i on veoma jak. On je priliиno dobar napadaи.

„Dakle, prilično sam siguran da ćemo uraditi iste stvari kao i mi, znaš? Bićemo upečatljivi, ali u isto vreme, i mi ćemo se rvati.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.