5 ključnih poletanja iz ONE Fight Night 22: Sundell Vs. Diachkova

Sinsamut Klinmee Dmitry Menshikov ONE Fight Night 22 43

ONE Fight Night 22 na Prime Video-u pružio je fanovima u Bangkoku, na Tajlandu, dobro izbalansiranu ishranu borilačkih veština koja je prestigla pet highlight-reel završnica.

Manifestacija je održana u petak, 3.

Evo šta smo saznali nakon što je poslednja od jedne strastvene baze obožavalaca izašla iz ikonične arene.

Sundell je svetski šampion u srcu, pojasu ili bez pojasa

Smilla Sundell Natalia Diachkova ONE Fight Night 22 77

Ništa nije lako stiglo za Smillu Sundell tokom ONE Fight Night 22 nedelje događaja, ali je „The Hurricane“ ipak pokazao nesamouljiv duh. Ona je ostvarila pobedu u drugom kolu TKO u svom glavnom okršaju sa Natalijom Dijačkovom, nadoknadila je veliki neuspeh dan ranije.

Nakon što je došla za pola kilograma na težini, Sundelu je oduzeta svetska titula u ženskoj kategoriji Muay Thai i morala je umesto toga da se takmiči u borbi za hvatanje od 126,5 kilograma protiv Rusa.

Biti lišen pojasa pre odbrane Svetske titule mogao je da zgnječi neke sportiste — ali ne i Sundela. To je izazvalo novu odlučnost u 19-godišnjoj švedskoj zvezdi.

Iako je Dijačkova oštetila Sundel udarcem čekićem na početku borbe, Sundel je počela da podržava svog protivnika pre nego što je prizemljila kuku za telo za pečenje rebara. Još udaraca i kolena nateralo je „Karelian Lynx“ kroz konopce, a sudija je mahnuo akcijom.

Sundel je možda proslavila pobedu bez pojasa preko ramena, ali je pokazala sposobnost da se susretne sa nedaćama direktno sa klasom i dokaže da je još uvek svetski šampion u srcu.

Abdulajev je spreman za top 5 rangiranih perja

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Pre nego što je Halil Amir prešao u kategoriju perja da se suoči sa Akbarom Abdulajevim, bivši je završio sva tri svoja laka meča nokautom i gledao je da tu moć prebaci u novu diviziju.

Umesto toga, Abdulajev je iznenadio publiku pogotkom U drugog kola KO od Amira, dokazujući da je spreman za jednog od pet najbolje rangiranih kandidata u kategoriji perja.

Nakon što su se njih dvojica odvojili od skretanja u drugoj rundi, Abdulajev je skočio na Amira sa levim udicom u vilicu. Njegov rival se srušio na platno i kirgistaska zvezda je odšetala sa rukama u vazduhu.

Pri tome je Abdulaev zadržao svoj rekord na perfektnom 11-0 i prikupio svoj treći bonus od 50.000 američkih dolara. On je takođe pozvao na pucanj u jednog svetskog šampiona u kategoriji perjaničkih kategorija Tang Kaja.

Iako mu nije zagarantovan pogodak za titulu, Abdulajev se pozicionira kao jedna od najopasnijih pretnji Tangovog trona u perjanici.

Menšikov je na prajmu da ga vrati sa Eerselom

Sinsamut Klinmee Dmitry Menshikov ONE Fight Night 22 62

Posle poraza od jednog lakog Muay Thai svetskog šampiona Regian Eersel za samo 46 sekundi prošlog juna, Dmitrij Menšikov je bio u misiji da dokaže da je bolji od onoga što taj klip sa hajlajtom sugeriše.

Ušao je u ONE Fight Night 22 protiv bivšeg kandidata za titulu Sinsamuta Klinmeea koji je postigao nokaute iza leđa nad Rungrawee Sitsongpeenong i Mouhcine Chafi — a Sinsamut je bio sledeći na njegovoj listi za odstrel.

Tajlanđanin je počeo snažno, koristeći šuteve nogom da ukrade poene na bodovima. Ali uprkos tome što se Sinsamut pojavio u komandi, Menšikov je preokrenuo svoje bogatstvo nakon što je prizemljio udarce po telu, kolena nalik bodežu u bradu i laktove koji su razdvajali lobanju.

Kombinacija za završetak meča stavila je Menšikova na pobednički niz od tri meča koji ga čini jasnim glavnim kandidatom za Eerselovu laku Muay Thai krunu.

Wei Is A Nightmare For The Bantamweight Kickboxing Division

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Na svom promotivnom debiju, K-1 šampion „Demonska oštrica“ Vei Rui pokazao se kao instant pretnja svetskoj tituli ONE Bantamweight Kickboxing tako što je prošao pored bivšeg kralja divizije i glavnog kandidata Hirokija Akimota.

Akimoto je kontrolisao rani deo takmičenja, ali je Vei ponovo delovao u akciji kako se borba odvijala. Napravio je tanak rezultat koji je mogao da ode na bilo koju stranu, ali su sve tri sudije dale glavom „Demonskom sečivu“.

Veijev debi ga je stavio na vrh jurnjave za titulom, gde je mogao da se nađe pred Džonatanom Hagertijem za zlato u diviziji.

Međutim, „Demonska oštrica“ mora pažljivo da prati Akimotoa. S obzirom na tanku marginu viCtory, mogao je da ima nezavršene poslove sa japanskim kik-boks asom pre nego kasnije.

Basilio je na putu iskupljenja posle pobede u pravljenju istorije

Nanami Ichikawa Bianca Basilio ONE Fight Night 22 35

Višestruka svetska šampionka u BJJ Bjanka Basilio izjavila je za ONE da će se njen meč protiv Nanami Ičikave završiti još brže od njenog debija u rekordnom postavci ONE.

Bila je u pravu.

Kada je zvono zazvonilo, Basilio je odveo Ičikavu na platno i popeo se na njena leđa u treptaju oka. Kao da je na autopilotu Brazilac potonuo u zadnjem golu gušeći se pre nego što je Ičikava uopšte imao priliku da brani.

Za 35 sekundi Ičikava je zaspala, a Basilio je svoj prethodni rekord od 47 sekundi pobedio. Brza predstava vratila je Basilio u pobedničku kolonu, ali njen prethodni poraz i dalje zauzima mesto u njenom umu.

Basilio je iskoristila svoju pobedu da pozove na revanš sa starim neprijateljem Tamijem Musumeciom. Najbrže hvatanje u koštac sa ženskim potčinjavanjem do danas će daleko pomoći njenom cilju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.