ONE Championship Brings Thrilling Martial Arts to US Primetime with Fight Night 22, Results

ONE Championship Brings Thrilling Martial Arts to US Primetime with Fight Night 22, Results
Crni pojas plus

ONE Championship je doneo 11 zabavnih takmičenja u borilačkim veštinama u udarni termin u SAD, evo rezultata ONE Fight Night 22.

Iako je pre događaja izgubljena titula na skali, zvezde su ipak prošetale kako bi zabavile mase.

U glavnom takmičenju, Smilja Sundel je prevazišla rane nedaće i ostvarila pobedu u takmičenju u kategoriji do 126,5 kilograma. Natalija Dijačkova je uzdrmala 19-godišnjaka u prvoj rundi, ali nije mogla da zatvori šou. Iako je Rus održao pritisak na svog švedskog protivnika, Sundel je pronašao znak smrskanim udarcem tela. Ne mogavši da se odbrani, Dijačkova je jela više kolena i udaraca dok borba nije pozvana.

Nepobeđeni Akbar Abdulajev i Halil Amir su bacili dole, a Abdulajev je svoju ogromnu moć pokazao nokautom u drugoj rundi. Amir je pokušao da pobegne od pritiska Abdulajeva i izašao je iz ugla ringa. Ipak, ostavio je izloženu bradu, a zvezda perja u usponu se čisto povezala kako bi završila meč.

Dok su i Dmitrij Menšikov i Sinsamut Klinmee pratili revanš sa Ređanom Eerselom, Rus je bio taj koji se izmakao pobedi. Sinsamut je počeo snažno, ali je moć Menšikova pokazala glavom u poslednjoj rundi da odnese pobedu tajlandskoj zvezdi. Sa tri uzastopna nokauta, Menšikov kuca na vrata pogotka za titulu.

Wei Rui je proљao pored Hiroki Akimoto jednoglasnom odlukom u onome љto je postalo kontroverzno. Borba je bila tesna, a obojica su pronašli uspeh. Na kraju, kineski sportista je bio taj koji je nagnao trojicu sudija da to vide na njegov način.

Reece McLaren je skoro zavrљio u prvoj rundi, ali je preћiveo i okupio se da odbije hu Jonga. Posle prve runde, Meklaren se oslanjao na svoje superiorno hvatanje u koštac i veterana da preuzme vlast.

Meklaren je proљao pored kineskog sportiste da bi nastavio svoju kandidaturu za trku u leteжoj kategoriji.

Višestruka svetska šampionka BiJJ Bjanka Basilio nije gubila vreme obezbeđujući pobedu od 35 sekundi zadnjeg gola. Odmah je dobila leđa Nanami Ichikawa i potonula u gušenje bez mnogo problema. Brza pobeda je u svom povratku na globalnu scenu unela Brazilcu ogromnu pobedu.

Šon Klimako je akciju kotrljao brzim nokautom nad Žozeom Kruzom. Nakon što ga je dodirnuo, Climaco je promenio nivo i udario Kruza u telo. Meksički sportista se srušio i nije mogao da odgovori sudiji. Bio je to veliki debi za Amerikanca, koji je pobedu dobio na svom promotivnom debiju.

ONE Fight Night 22 Potpuni rezultati

Smilla Sundell def. Natalia Diachkova by TKO at 2:59 of the second round

Akbar Abdulaev def. Halil Amir by KO at 2:52 of the second round

Dmitry Menshikov def. Sinsamut Klinmee by KO at 1:33 of the third round

Moris Abevi def. Zang Lipeng jednoglasnom odlukom

Wei Rui def. Hiroki Akimoto jednoglasnom odlukom

Reece McLaren def. Hu Yong odlukom o razlazu

Rungrawee Sitsongpeenong def. Bogdan Šumarov odlukom o podeli

Chihiro Sawada def. Noelle Grandjean jednoglasnom odlukom

Zakaria El Jamari def. Tongpoon PK Saenchai jednoglasnom odlukom

Bianca Basilio def. Nanami Ichikawa via submission (rear-naked choke) at 0:35 of the first round

Sean Climaco def. Josue Cruz by KO at 2:06 of the first round

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.