Abdulaev, Menšikov highlight ONE Fight Night 22 Supporting Card With Crushing Knockouts

Dmitry Menshikov Mouhcine Chafi ONE Fight Night 17 37

3. maja, najveća svetska organizacija borilačkih veština vratila se sa američkom udarnom kartom na ikoničnom Bokserskom stadionu Lumpinee u Bangkoku, Na Tajlandu.

Pre naslovne atrakcije ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova na Prime Video-u, 10 intrigantnih mečeva se sručilo na četiri različite borbene sportske discipline, isporučujući sve, od rekordnih podnesaka do trokružnih ratova i hajlajt nokauta.

Evo, ponovo smo desilo celu prateću karticu ONE Fight Night 22.

Abdulaev skrob Amir da ostane nepobeđen

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Na ko-glavnom događaju zabeleženi su neporaženi fenomeni Akbar „Bakal“ Abdulajev i Halil „Bez milosti“ Amir zaključava rogove u MMA obračunu sa perjem visokog uloga.

Dok su obojica najpoznatiji po otrovnim upečatljivim igrama, njih dvojica su proveli veći deo prvog kadra džokejući se za poziciju u klinču i na terenu. Abdulajev je pokazao svoj retko viđeni rvački napad, obezbeđujući najvišu poziciju dok je udarao turskog neprijatelja kopnenim udarima.

Na 2:52 u drugoj rundi, kirgistaska zvezda u usponu je prizemljila savršenu levu ruku na pauzi koja je poslala Amira da se istopi na platnu za spektakularan finiš.

Svojom pobedom, 26-godišnji Abdulajev zaradio je treći uzastopni nokaut u ONE i svoj treći bonus od 50.000 američkih dolara za učinak – a sve to istovremeno poboljšavajući svoj rekord karijere na besprekornih 11-0 sa stoperom završnice.

Menšikov omamljuje Sinsamut sa ko-iza leđa

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Nikad ne možeš da izbrojiš svirepe pesnice Dimitrija Menšikova. Samo pitajte Sinsamuta „Akvamena“ Klinmea, koji je otkrio teži put u njihovom lakom Muay Thai ratu.

Menšikov je od samog početka marširao napred sa namerom, bacajući hajkere koji su okrznuli kožu i bradu dvostruki izazivač svetske titule.

Međutim, nijedan od ruskih šuteva nije zaista natrljao perje Sinsamuta, pošto je ovaj drugi povezan kombinacijama i udarcima nogom, čini se da je preuzimao komandno vođstvo na rezultatima. Sve se to promenilo u poslednjoj rundi.

Kako je Sinsamut postajao samouveren u napadu, ostavio je odbranu širom otvorenu. Zauzvrat, Menšikov se prebacio u brzinu, idući nisko sa snimcima tela i naizmenično između laktova i kolena u glavu koja je na kraju presavijala Tajlanđane blizu konopaca.

Hajlajt završnica na 1:33 od trećeg stava popravila je Menšikovu šljaku na 30:2, donela mu nokaut niz od tri borbe, a možda mu je donela još jednu priliku za divizijskog kralja Ređana „Besmrtnog“ Jeersela.

Abevi Outworks Zhang In Three-Round Scrap

Maurice Abevi Zhang Lipeng ONE Fight Night 22 5

Švajcarski tribina Moris Abevi pokupio je najveću pobedu u karijeri sjajnim nastupom u tri runde protiv „Ratnika“ Žanga Lipenga u njihovom MMA obračunu u kategoriji do 174 kilograma.

Abevi je rano i često pritiskao akciju, ljušteći malo vremena vukući kineskog veterana na platno, gde je nastavio da baca velike kopnene udare i konstantno lovio potčinjavanje. Ovaj 24-godišnjak je potom sličan uspeh pronašao kroz drugi kadar.

Dok je Džang uspeo da izvede neki zakasneli prekršaj solidnim pokušajem gušenja, Abevi je učinio mnogo sa svojom neprekidnom agresijom da obezbedi jednoglasnu pobedu odluke.

Zvezda u usponu sada se može pohvaliti rekordom karijere od 8-1 i izgleda da će biti pravi igrač u lakoj MMA diviziji bogatoj talentima.

Wei Overcomes Akimoto In High-Profile ONE Debut

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

„Demonska oštrica“ Vei Rui ostvarila je svoju reputaciju porazom #1 rangiranog pretendenta na bantamweight kik-boks i bivšeg kralja divizije Hirokija Akimota u svom veoma očekivanom prvom promotivnom nastupu.

Bivši svetski šampion K-1 mučio se da pronađe svoje uporište rano kada ga je Akimoto napumpao udarcima tela i kombinacijama udaraca. Ali kako su intenzivne razmene odmicale, Vei je besno oћistao.

Kineska senzacija je poentirala lukavim šutevima iz peska kako bi se suprotstavila Akimotovom upečatljivom baražu. Poentiran je udarcima da zaustavi japansku zvezdu u svojim tragovima. A kada se prašina slegla, sva trojica sudija su donela jednoglasnu odluku za Vei.

Ovom pobedom, 32-godišnji napadač pogurao je svoj ukupan rekord na 70-3, produžio pobednički niz na 21 i možda zauzeo Akimotoovo mesto kao sledeći izazivač kik-boksa u Bantam kategoriji.

McLaren Storms Back To Edge Past Hu

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Četvrtoplasirani MMA kandidat u letećoj kategoriji Reece „Lightning“ McLaren ostvario je pobedu nad #5 rangiranim „Vučjim ratnikom“ Hu Jongom kako bi se vratio pobedničkim putevima unutar tajlandske prestonice.

Pre nego što je okončao takmičenje na mestu vozača, australijski veteran je morao da se ogradi od hrabrih napora Hua, koji je došao sa ogromnim levim udovima koji su rano pogodili „Munju“.

Međutim, do sredine drugog stava, Meklarenova pribranost i svesveobuhvati arsenal videli su ga kako papriči kineski fenomen udarcima dok je nalazio uspeh na platnu.

Sa momentumom na svojoj strani, Meklaren je preuzeo vođstvo u trećoj rundi, zatvorio je susret pokušajem zadnjeg gola gušenja i baražom čekićara kako bi obezbedio svoju 17. pobedu u karijeri i odbranio svoje mesto na rang listi divizije.

Rungrawee Toughs Out Razor-Close Victory Over Shumarov

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U prvom kik-boksu u noćnom okršaju, lagani tribina Rungrawee „Legatron“ Sitsongpeenong pobedio je bugarskog napadača Bogdana Šumarova tesnom odlukom.

Iscrpljujuća borba u tri runde počela je i završila se tako što je „Legatron“ bio primoran da se bori sa zadnjom nogom, pošto se Šumarov lansirao na Tajland devet uzastopnih minuta.

Uprkos tome što je gurnut unazad, Rungrawee je efektno uzvratio šutevima, udarcima i štetnim step-in kolenima kako bi kontrolisao akciju i dobio glavom od dvojice od trojice sudija pored ringa.

Ovom pobedom 28-godišnjak je podigao svoj profesionalni rekord u štrajku na 157-47. I nakon što je sastavio 4-1 listu u ONE Muay Thai bouts, pokazao se kao legitimna pretnja svetskoj tituli u svom prvom promotivnom kik-boks nastupu.

Sawada dominira Grandjeanom da bi održala nepobeđeni rekord

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Japanski fenomen Chihiro Sawada stavio je kliniku na teren i funtu na putu ka jednostranoj jednoglasnoj odluci pobedom nad Noel „Lil’ Majmunom“ Grandjeanom u njihovom atomweight MMA obračunu.

Talentovani rvač sa naizgled beskrajnim rezervoarom, Sawada je rano postigao pogodak u sve tri runde. Odatle je primenila gušenje vrhunskog pritiska dok je zapošljavala proračunate, ali nemilosrdne kopnene udare, stavljajući divljačke batine na svog francusko-tajlandskog neprijatelja tokom 15 napornih minuta.

Za 26-godišnju zvezdu u usponu, pobeda joj je popravila rekord karijere na netaknutih 8-0 i obeležila veliki korak u njenom usponu ka prvoplasiranoj MMA diviziji u atom kategoriji.

El Jamari savladao Tongpun u trileru u tri runde

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U slamnatoj akciji Muay Thai, Zakaria El Jamari je zaradio svoju prvu pobedu u JEDNOM šampionatu rešetajući i zabavnim nastupom protiv čvrstih noktiju Thongpoon PK Saenchai.

Obojica su zamahivala ogradama tokom celog otpada, ali su mu teške ruke Marokanca i pritisak napred pomogli da zasluži pobedu jednoglasne odluke.

El Džamari je apsorbovao snažne desne šuteve Tajlanđana i vodio levo tokom svih devet minuta, a on je odgovorio ubodnim prenaglašenjem i pravo niz cev koja mu je usporavala neprijatelja kako je meč napredovao.

Iako je Tongpun pokušao da preokrene plimu, El Džamari je zagrizao za usta da postigne odlučnije šuteve u poslednjem kadru. Na kraju je prekršaj 34-godišnjaka u džepu impresionirao svu trojicu sudija i isporučio petu pobedu u karijeri.

Basilio uspavao Ichikawa u rekordnom roku

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Trostruka brazilska svetska šampionka Džiu-Džicu Bjanka Basilio uživala je u kratkom radnom danu u svom podnesku u kategoriji do 132 kilograma, ščekujući se protiv promotivne pridošlice Nanami Ičikave.

Brazilska superzvezda nije gubila vreme, napadajući prednjom glavom u uvodnim sekundama. Ičikava je izgledala kao da brani gušenje, ali je odvučena na platno zbog svojih napora. U trenu, Basilio se okrenula ka leđima svog neprijatelja i potonula u gušenju na kraju meča.

Slavina je usledila posle samo 35 sekundi akcije, što je bila najbrža završnica do sada u meču hvatanja za jednu žensku potčinjenost. Ovom pobedom, 28-godišnja Basilio popravila je svoj rekord karijere na impresivnih 106-38.

Klimako završio Kruz za manje od runde

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Šon „The One“ Climaco jedva je skinuo nogu sa gasa, a ta agresivnost mu se isplatila pošto je postigao pogodak u prvoj rundi nokautom u svom okršaju u leteću kategoriju Muay Thai protiv Josue „Tuzo“ Kruza.

Dvadesetdevetogodišnji debitant se oslanjao na svoje šuteve kako bi se rano suprotstavio kombinacijama meksičkog napadača. I kada je imao broj svog rivala, Filipinac-Amerikanac je otišao da radi gore sa 1:2.

Odatle je „Onaj“ skratio razmak levom stranom pre nego što je pratio desno u lice i levo do solarnog pleksusa.

Poslednji snimak tela poslao je Kruza da se sruši na platno i zapečatio posao u 2:06 od uvodne runde, poboljšavši Klimakovu profesionalnu listu na 11-2.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.