Duangsompong Dominant against Petsukumvit, Ondash Bros Both Score Wins At ONE Friday Fights 61

Duangsompong Jitmuangnon Petsukumvit Boi Bangna ONE Friday Fights 61 17

Široko priznata kao najveća nedeljna serija borbenih sportskih događaja na svetu, ONE Friday Fights ponovo je ispunila svoju zvezdanu reputaciju u petak, 3. maja.

JEDNOG petka u borbama 61 prikazano je 12 Muay Thai i MMA bitaka kada se srušio unutar legendarnog Bokserskog stadiona Lumpinee u Bangkoku, na Tajlandu, a prisutni navijači i oni koji su gledali širom sveta bili su počašćeni naelektrisanom noći akcije.

Pre nego što se pažnja prebaci na ONE Fight Night 22: Sundell protiv Diachkove kasnije večeras, evo rekapitulacije svega što se desilo u Aziji u udarnom terminu.

Slick Duangsompong Towers Over Petsukumvit

Duangsompong Jitmuangnon Petsukumvit Boi Bangna ONE Friday Fights 61 28

Duangsompong Jitmuangnon se vratio na pobedničku stazu hirurškim nastupom protiv Petsukumvit Boi Bangna u njihovoj borbi u letećoj kategoriji Muay Thai.

Ovaj 26-godišnjak je iskoristio svoju visinu od četiri inča da zadrži nekadašnjeg dvostrukog svetskog šampiona stadiona Radžadamnern u zalivu sa hrskavim udarcima i kombinacijama. Iako nije bilo velikih zvera, šteta je bila vidljiva na Petsukumvitu rano.

Uprkos tome, čovek iz Sukhumvita je pokazao znake života u drugom kadru. Probijao se u džep i povezao sa nekoliko čistih udaraca, uključujući i ogromnu pravu desnicu koja je Duangsompongu zabijala glavu unazad.

Ali Jitmuangnon Gym je ponovo preuzela kontrolu u trećoj rundi tako što ga je stegla sa svojim sunarodnikom Tajlanđanima i kaznila ga kolenima.

Posle tri runde prepune akcije, Duangsompong je dobio glavom od sve trojice sudija, a pobedom je popravio svoju šljaku na 75-12.

Ondaš stavio upečatljiv masterklas, postigao četvrtu uzastopnu pobedu

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Sa dva nokauta u tri izlaska, Abdalah Ondaš je pokazao da je e-vrednost za novac. I još jednom je dokazao svoju vrednost još jednim kliničkim nastupom protiv Suesat Manop Gym u njihovoj tuči muay Thaia.

Libanski kavgadžija je doneo borbu svom Suesatu od početka. On je testirao vodu visokim udarcima i tvrdim kukama, dok je ostao oprezan sa tajlandskim protivgradnim sposobnostima, da bi u prvoj rundi ubacio jaku prvu rundu.

Ovaj 22-godišnjak je krenuo u potrazi za finišom druge runde, a divlje kombinacije je bacao na čelo Suesata. Ali trajnost manop gym čoveka je bila izložena, što je dovelo do zabavnog kadra.

Ondaš ga je jače položio u trećem kadru i prizemljio pedantne kombinacije u poslednjem naporu da dođe do nokauta. Međutim, on je na kraju morao da se zadovolji jednoglasnom pobedom odluke.

Pobedom je zvezda Tigar Muay Thai prešla na 20-1 ukupno i 4-0 u JEDNOM.

Samanchai dominira Brazilom u uzbudljivom obračunu

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Brazil M Eakchat i Samanchai Sor Sommai krenuli su u svoju slamnatu bitku Muay Thai sa talasom napada i postavili brz tempo koji se nastavio za tri uzbudljive runde.

Samančai je izbegao visok šut i uzvratio snažnim levim udicom i desnom rukom u prvoj rundi kako bi uspostavio ranu dominaciju, a odatle mu je poraslo samopouzdanje.

Ovaj 24-godišnjak je ubrzao akciju u drugoj rundi, udarajući dobro na vreme desnom rukom i zapanjujućim laktom koji se okreće. Brazil je, međutim, ostao nepovređen, a njegova strašna odbrana ga je držala u lovu.

Nažalost, fokus 18-godišnjaka počeo je da klizi u poslednjoj slavi, što je omogućilo Samančaju da puca i baci ga trojkom udaraca kolenom. Brazil je očajnički tražio povratak u umirućim sekundama, ali je raniji nokaut zapečatio pobedu čoveka Sor Sommaija.

Sva trojica sudija dodelili su pobedu Samančaiju, povećavši njegov rekord na 61-20 ukupno.

Petpattaya Starches Chalawan In Impressive Show Of Power

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Petpataja Silkmuaythai je dokazao da ima bombe u rukama kada je završio Čalavan Ngorbangkapi u drugoj rundi njihovog meča u kategoriji do 122 kilograma Muay Thai bout.

Petpataja je tražio taj veliki udarac od samog početka, i prizemljio ga je preko procvetale desne udice sredinom prvog kadra. Tridesetjednogodišnjak je nastavio da lovi odatle, a odatle je ponovo ispustio Čalavana desnim udicom pre kraja runde.

Osećajući da je na konopcima imao bivšeg rajadamnern stadiona Muay Thai svetskog šampiona, Petpattaya je nastavio sa agresivnim guranjem, i nagrađen je tridesetomd nokdaun rano u drugoj stanzi.

Za Čalavana se pojavio kratak tračak kada je prizemljio udarac glavom, ali je njegov suprotan čovek ubrzo posle toga namestio moćnu završnicu. Pettpataja je prizemljio smrtonosnu kombinaciju, i završio je postupak sa levim udicom u 1:48 od druge runde, da bi zaradio drugu uzastopnu pobedu u JEDNOJ.

Petsaenchai Edges Out Ruayjing To Go 3-0 In ONE

Petsaenchai M U Den KhonmaiBaowee Ruayjing Sor Wisetkit ONE Friday Fights 61 18

Petsaenchai M U Den KhonmaiBaowee je ušao u svoju leteću kategoriju Muay Thai u borbi sa Ruayjing Sor Wisetkit vrelim nokaut pobedama u JEDNOM šampionatu. I neće mu biti uskraćena treća uzastopna pobeda.

Sa dosta toga na liniji, par je proveo rano osećajući jedno drugo. Kada je akcija počela da se zagreva, Ruayjing je gledao da izvuče boljeg svog neprijatelja sa niskim udarcima koji su gušili njegovo kretanje.

Petsaenchai se probio u drugoj rundi, i ništa nije zadržao, biberujući svog tajlandskog sunarodnika u džepu da bi zaradio neke poene nazad na kartama.

Borba je bila blizu odlaska u treći kadar. Osetivši ovo, Petsaenchai je otišao punim gasom da pokaže koliko ga želi. Izvršio je veliki pritisak na Ruayjinga i povezao se sa opasnim kombinacijama glave tela.

To mu je na kraju bilo dovoljno da zasluži pobedu u splitu, a svoj rekord je pomerio na 3-0 u JEDNOM i 53-13 ukupno.

Petnakian KOs SingUbon With Thunderous Left Hook

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Petnakian Phuyaiyunan nije mogao da traži bolji debi u jednom šampionatu, pošto je postigao pobedu nokautom u drugom kolu nad SingUbonom ili AudUdonom u njihovom obračunu sa Muay Thai od 132 kilograma.

SingUbon je u početku pokazivao agresivnost, prizemljivši niz udaraca koji su uključivali levu udicu, desnu udicu, prednji udarac i levi lakat. Međutim, Petnakian je apsorbovao napad bez posusedanja.

Akcija se intenzivirala u drugom krugu. SingUbon je bacio lakat, ali je promašio, što ga je ostavilo ranjivim na napad. Petnakian je iskoristio tu priliku i patosirao svog tajlandskog sunarodnika gromoglasnim levim udicom.

To je navelo sudiju da prekine akciju u 1:09 drugog kruga, a pobeda je popravila Petnakijanov rekord na 71-15-1.

Ondaš nastavlja da impresionira eksplozivnom pobedom nad Pičičaijem

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Ramadan Ondaš je rano pokazao svoju moć i pokazao stisak do kraja da bi izašao na vrh u svom teškom trokružnom ratu muay Thai sa Pichitchai PK Saenchai.

Mnogo toga je rečeno o Ondašu na levoj ruci, a on ga je brzo stavio na upotrebu tako što je dva puta ispustio neprijatelja u uvodni okvir.

Ali Pičičai je bio slika čvrstine, i oživeo je u drugoj rundi, napadajući olovnu nogu svog libanskog neprijatelja i prizemljivši šuteve da ga uspori.

Tajlandski veteran je gledao da se probije dalje u meču u poslednjoj poziciji, ali je Ondaš zaustavio svoj naboj tako što ga je izbledelo još jednim levim udicom.

Znajući da može da uzme Najbolje šuteve Pičičaija, 17-godišnji fenomen mu se rugao dok je rana na satu padala, a on je krstario komotnom jednoglasnom odlukom pobedom da ode sa 2:0 u JEDNOM šampionatu i 10:2 u karijeri.

Seto scores Comeback Win Against Jelvan To Start One Tenure

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Muga Seto nije imao lako na svom debiju u JEDNOM šampionatu, ali njegova pobeda iza leđa nad Kabilanom Jelevanom u njihovoj borbi sa 137 kilograma u kategoriji muay Thai govorila je mnogo o njegovim mogućnostima.

Japanski udarač je bio viši i duži strugač njih dvojice, što je nateralo Jelevana da stavi nogu na akcelerator i napadne u fluri. Seto je prepoznao da je njegov neprijatelj tu da se bori, i iskočio je iz udarca i dugih teepsa da drži Malezijca pod kontrolom.

Tempo se ubrzao u drugoj rundi, pošto je Seto prilagodio svoju igru borbi vatrom i dao Jelevanu da okusi sopstveni lek. To je isplatilo dividende sredinom kadra kada je spustio strogu desnu ruku da okonča noć svog neprijatelja.

Ko je pobedio rezultatom 1:29 u drugoj rundi i ukupno je pomerio Setovu listu na 16-4-2.

Palmkvist preplavio Kuka da bi zaslužio pobedu odluke

Hanna Palmquist Chloe Cooke ONE Friday Fights 61 29

Kloi „Cupcake“ Cooke i Hanna „Hannimal“ Palmquist su želele da impresioniraju na svojim debijima, ali palmkvist je bio taj koji je stegao pobedu u njihovom MMA okršaju u atom kategoriji.

Obe žene su testirale vodu in uvodnih minuta, ali to se sve promenilo pred kraj prvog okvira kada je Palmkvist preuzeo kontrolu snažnim šutevima i preciznim prizemljem i kilogramom.

Kuk je odgovorio solidnim šutem levom stranom na startu druge runde, ali je „Hanimal“ uzvratio sa dve desne ruke nalik kopljama. Ne iz borbe, britanska zvezda je demonstrirala svoje veštine hvatanja i skoro obezbedila zadnje gušenje.

Palmkvist je dobila žuti karton u trećoj stanci, ali je ubrzo poskusnela. Njen desni kroše i laktovi su dominirali tempom, a to se pokazalo dovoljno da ubedi sudije da Šveđani na kraju dosude jednoglasnu pobedu odluke.

Tanitsu debituje u stilu nadjačavši Salčak

Haruyuki Tanitsu Anton Salchak ONE Friday Fights 61 16

Haruyuki Tanitsu je doneo kompletan paket na svoj DEBI ONE Friday Fights, i on je čvrsto nadglasao Antona Salčaka u njihovom meču od 119 funti u kategoriji muay Thai bout.

Japanska zvezda je spojila jednu kombinaciju za drugom u prvoj rundi, dok se njegov ruski neprijatelj fokusirao na utovar za taj jedan veliki kontranapad.

Tanitsu je bio mudar prema Salčakovog plana, a držao ga je da pogađa u drugom kadru dodavanjem pretećih udaraca tela u svoj arsenal.

Znajući da je pao na rezultatima, Rus je zamahnuo za ograde u poslednjoj rundi, ali je njegov 20-godišnji protivnik pokazao pribranost i posle svojih godina.

Tanitsu se držao svog plana igre i izbegao da bude namamljen u grešku, a to je ubedilo sudije da mu predaju jednoglasnu pobedu odluke, koja mu je stajala kao deveta pobeda u karijeri.

Min Kyaw Za impresionira u kliničkom ONE debiju

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Min Kyaw Za nije pokazao živce na svom ONE šampionskom debiju protiv Ryohei Igado.

Zvezda Mjanmara donela je svoju vatrenu reputaciju na meč sa Muay Thai od 143 kilograma, a njegov arsenal je napravio presedan u prvom kadru, pošto se povezao sa ogromnim udarcima u glavu i telo Igada.

Drugi kadar je poиeo kada se prvi zavrљio, a mladi fenomen je naљao dom za viљe udaraca u dћepu. Min Kjau Za se potom prebacio u novu brzinu pred kraj, a u poslednjem minutu ispustio je japanskog rivala prelepom levom rukom u telo.

Igadov stisak ga je gurnuo u poslednju rundu, ali sve je bilo jednosmerno. Min Kyaw Za je odbio samopouzdanje do kraja da bi se odšetao jednoglasnom pobedom odluke i ukupno pogurao svoju listu na 15-1.

Eziyeu Goes 2-0 In ONE With Slick Submission Win

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Ilijaš Eziyeu i Joji „The Twister“ Goto razmenili su udarce u svom bantamweight MMA susretu kako bi sa stilom počeli šou.

Goto je prizemljio prvi čist pogodak zahvaljujući teškoj levoj udici. Odatle je video otvor i pokušao da pronađe giljotinu koja se guši. Ali Eziyeu je pobegao i osvetio se velikom desnom rukom.

Japanska zvezda je još jednom otišla da radi rukama u drugoj rundi, ispaljujući jednu-dve kombinacije sa namerom. Međutim, njegov suprotan čovek uzvratio je jakim udarcima.

Sve je bilo za igranje u završnom kadru. Goto je gledao da pronađe prednost kada je levim udarcem patosom patosio Eziyeua, ali se beloruski kavgadžija dobro oporavio, pa ga je nemilosrdni pritisak naveo da obezbedi zadnje gol-gol gušenje.

Eziyeu je naterao česmu na 3:01 da zabeleži svoju drugu uzastopnu pobedu u JEDNOM šampionatu i ukupno podigne svoj rekord na 6-1.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.