Najbolja ruka udara da ošamuti protivnika

Best Empty Hand Move The Black Belt List
Crni pojas plus
ruka upečatljiva
Razgovarali smo sa 7 stručnjaka za borbu protiv borilačkih veština koji su podelili svoje iskustvo o najboljem udarcu rukom kako bi ošamutili protivnika.

Evo šta smo naučili.

Evo najboljih udaraca rukom.

U domenu borilačkih veština, pojam Smrtonosni dodir ili Dim Mak jednom je držao mistik koji je očarao praktičare i gledaoce. Priče o majstorima koji poseduju sposobnost da onesposobe protivnike pukim dodirom podstakle su maštu i podstakle debate o pravom obimu ljudskog potencijala. Dok takve legende i dalje postoje, moderne borilačke veštine usmerile su fokus ka praktičnosti i efektivnosti u samoodbrani.

Danas iskusni praktikanti ističu važnost dokazane taktike nad nedostižnim misticizmom. Umesto da u potpunosti odbace koncept Dim Maka, oni integrišu osećaj realizma u svoje metodologije obuke. Cilj je jasan: opremiti pojedince tehnikama koje mogu odvratiti ili neutralisati pretnje bez pribegavanja smrtonosnoj sili.

Pre nego što se udubljujemo u staru debatu o postojanju Dim Maka, od ključnog je značaja da se konsultuju stručnjaci koji upravljaju zamršenim predelima borbene strategije. Oni nude uvid u upečatljive tehnike prilagođene ne fatalnim udarcima, već za zapanjujuće protivnike u dovoljnoj meri da olakšaju bekstvo – filozofiju koja odgovara etosu mirnog ratnika.

Krenite na put kroz mudrost ovih praktičara borilačkih veština, dok osvetljavaju puteve ka efikasnoj samoodbrani kroz umetnost upečatljivih.

Graciela Casillas

Brachial Stun
ruka upečatljiva graciela kasiljas

Po mojoj perspektivi, najefikasniji potez za zapanjujuжi je brahijalni omamljivaи. Remećenjem dotoka krvi u mozak, on deluje nezavisno od usklađenosti bola, čineći ga veoma efikasnim sredstvom za zaustavljanje pojedinca u njihovim tragovima. Njegova efikasnost proizlazi iz njene sposobnosti da bude pogubljena bruto motoričkim pokretom, upotrebljavajući podlakticu da precizno napadne ciljanu oblast.

Džim Arvantis

Lead Straight Punch
ruka upečatljiva

Olovni strejt odlikuje isporuka prednje ruke i sleće vertikalno sa uticajem fokusiranim na donja tri zgloba pesnice. Primenjen iz neposredne blizine, isporučuje prodor u punoj snazi — za razliku od pokreta bokserovog udarca. Tokom pogubljenja, zadnja peta vam je podignuta i kukovi se uvijaju u pravcu udarca, što vaše telo stavlja iza udarca i generiše najveću silu. Glavna meta za pravo olova je solarni pleksus.

Burt Richardson

Šamar za dlan sa dve ruke
ruka upečatljiv burt Richardson

Pretpostavimo da smo u scenariju licem u lice, umesto da smo u dometu kik-boksa. Moj lični odlazak na ovu razdaljinu je iznenadni, eksplozivni dlan sa dve ruke koji se zakucao u mandibilnost agresora. Postizanje toga korakom napred i naginjanjem ka stvaranju poluga („ulazak u ronjenje“ iz Silata) isporučuje ogromnu snagu u trenutku. To je veoma efikasna i efektna početna salva koja može okončati borbu, ali će barem zapanjiti protivnika, dajući vam taj dragoceni slobodan trenutak da ga preplavite praćenjem po vašem izboru.

Jared Wihongi

Otvori kuku za dlan
ruka upečatljiva

Udica sa otvorenim dlanom je jedna od mojih omiljenih tehnika baziranih na ruci u svrhu omamljivanja. Ciljna područja mogu da variraju od zadnjeg delu vilice, bubne opne, zadnjeg delu lobanje (nape) ili nosa. Otvorena ruka štiti kosti ruke više od udarca iz blizine, a udar kuka omogućava značajnu proizvodnju energije slično Bokserskoj udici.

Harinder Singh

Ubod prsta
ruka upečatljiv harinder singh

Najbolji potez za omamljivanje protivnika je brzi ubod prstom u oči, protivnik koji ne vidi je onaj koji ne može da vas napadne.

Ovaj pokret može da napadne iz bilo kog ugla, i u skoro svakoj situaciji, njegova svrha je da ukrade ritam u vremenu izazivajući trenutak bola.

Čak i ako promašite, stvorićete ustuknuti odgovor i glava će pući unazad izlažući prepone za nastavak.

Potrudite se da držite prste na okupu i vežbajte bičevanje mehanike kao što je ubod u stilu Mohameda Alija.“

Tom Callos

Štrajk dlanova
ruka upečatljiva

Nakon što sam desetak puta slomio ruku i udario čvrste predmete pesnicama, prešao sam u udarce dlana kao svoj željeni metod udaranja praznih ruku.

Količina energije koja se može generisati otvorenim strejgomht linija (pravo desno) ili kružni udarac (kuka) je zapanjujuća, bukvalno. Ako se prilika ukazala u sukobu,

Ciljao bih otvoreni udarac dlanom u vilicu sa namerom da onesvestim protivnika ili da ga u najmanju ruku zapanjim dovoljno da olakšam bekstvo. A u nekim slučajevima, dobro tvrdo nabijenje protivnika, u ili preko nečega, može da kupi dovoljno vremena da izađe iz situacije.

Bram Frank

„Karate Chop“
bram frank

Najbolji pravi udar u ud bio bi „karate seckanje“ filmova.  Ruka od roletne ili donje puške do radijalnog nerva negativca.

Ovo bukvalno može da ošamuti celog negativca od nervnog indukcionog šoka štrajka .. i „ošamuti“ ruku tako da ne može da se upotrebi protiv tebe.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.