Nkosi Ndebele neжe dozvoliti Hozeu Toresu da zaboravi svoju proљlost. Trilogy Fight Gets Personal at BRAVE CF 82

Nkosi Ndebele neжe dozvoliti Hozeu Toresu da zaboravi svoju proљlost. Trilogy Fight Gets Personal at BRAVE CF 82

Južnoafrički “Budućnost“ sprema se za svoju prvu odbranu titule dok preuzima svog arhi-rivala Hozea ‘Šortija’ Toresa u glavnom događaju HRABROG CF 82 na Mauricijusu 11 maja

Crni pojas plus

Pored implikacija naslova, hrabri CF 82 glavni događaj večeri ima svoje mesto u istorijskim knjigama, kada Nkosi Ndebele i Hoze Tores počinju svoju treću uzastopnu borbu oni će se zvanično takmičiti u prvoj trilogiji u istoriji HRABROG CF-a.

U prvoj borbi između njih dvojice koja se dogodila u Kolumbiji, Hoze Tores je bio taj koji je izašao na vrh kroz pobedu podeljene odluke. Zbog toga je osvojio svetsku titulu u Bantam kategoriji, ali samo nekoliko meseci kasnije, u revanšu koji se dogodio u HRABROM CF 80 u Bahreinu, Nkosi je naterao Toresa da odustane u trećem kolu i izjednačio rezultate.

Sada, treća borba sa istorijskim razmerama biće glavna vest HRABRI CF 82 na Mauricijusu 11.

Posle pobede u PREKIDU u HRABROM CF 80, Nkosi je pun samopouzdanja i planira da još jednom natera Toresa da odustane. Južnoafrikanac je tvrdio da ovog puta želi da slomi Toresa.

„Šorti me nikada neće pobediti. Može da donese sve što ima, sve što ima. Imaću svaki odgovor, imaću sve odgovore šta god pokuša da donese. I veruj mi, ti odgovori će biti udvostručeni ili utrostručeni, još gore. Šta očekujem u toj borbi, očekujem da ponovo odustane ali ovog puta, to će biti nešto što će ga slomiti“, rekao je Nkosi.

Nkosi je bio u kampu zbog borbe u borbenom klubu Soma u Indoneziji i pre najave borbe i trenirao je zajedno sa kolegom afričkim superstarom Eliezerom Kubancom koji će takođe biti viđen kako se bori na Mauricijusu.

Nkosi će gledati da postane prvi afrički MMA svetski šampion koji je uspešno odbranio titulu na afričkom tlu; svedočanstvo o posvećenosti koju je HRABRI CF pokazao prema MMA u Africi.

HRABRI CF 82 biće četvrti događaj na afričkom tlu za borbenu federaciju HRABRIH posle događaja ove organizacije u Južnoj Africi i Maroku. Naslagana sa sportistima iz Afrike i celog sveta, borbena noć obećava da će doneti veliki rezultat za ljubitelje MMA u Africi i širom sveta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.