Prsten će biti sudija

"Prsten će biti sudija"
Crni pojas plus

U petak, 3. maja, Akbar Abdulajev će dobiti priliku da održi svoj profesionalni rekord savršenim u ONE Fight Night 22 i uzdigni se u perjani ešalon.

Da bi to uradio, on će morati da pobedi Halila Amira, lakog kandidata koji pada da bi napravio talase u novoj diviziji. Mogućnost da preuzme još jednu tešku završnicu je samo još jedan uzbudljiv deo meča za „Bakal“.

„Sve je interesantno u vezi sa ovom borbom. Biće to udarac protiv drugog udarača. Oboje smo neporaženi sa jakim borbenim karakterom, i oboje dajemo sjajne predstave,“ rekao je Abdulajev za ONE.

Amir je takođe savršen u svojoj karijeri, i ima tri pobede u JEDNOJ lakoj diviziji. Abdulajev razume visok poredak koji je pred njim, posebno kada Amir uči pod jednim od velikana svih vremena, Kabibom Nurmagomedovim.

„Moj prvi utisak o njemu je da je dobar borac. Okretan je, dobro se kreće i dobar je udarač“, rekao je Abdulajev.

„Mislim da će mu priprema u Khabib-ovom trening kampu uliti samopouzdanje, tako da će biti opasniji. Rođen je u Kirgistanu, tako da je čvrst. Da vidimo kako će mu biti kada pređe u našu diviziju.“

Iako Amir pada u pero kako bi iskoristio svoju snagu i moć u nižoj težini, „Bakal“ računa na korišćenje svog intelekta.

Neporaženi kirgistani sportista priprema se da iskoristi „Bez milosti“ i polaže pravo da bude kandidat za svetsku titulu MMA kategorije ONE Featherweight.

„Moje najopasnije oružje je dobar stav i znanje. Videćete Amirove slabosti u ringu“, rekao je nadajući se perjanici.

„Moja prognoza za borbu je uvek ista – prsten će biti sudija. Ko god da nanišani svoj stil na meču, pobediće.“

Zlato svetluca u Abdulajevom oku dok oseća koliko je blizu pogotka za titulu. S tim što tang Kai pažljivo prati, „Bakal“ želi da nastavi svoj niz kako bi napravio svoj slučaj za neverovatan nagib titule kasnije 2024. godine.

„Veoma mi je važno da ostanem neporažen. Postoji potražnja za neporaženim borcima. Pridruћio sam se ovoj organizaciji da bih bio najbolji. Posle ove borbe želim šansu da se borim za pojas protiv svetskog šampiona“, rekao je Abdulajev.

ONE Fight Night 22 emituje se uživo u petak, 3. maja, u 20h ET/5 p.m. PT na Prajm video. Manifestacija je besplatna za sve pretplatnike Amazon Prajma sa sedištem u SAD i Kanadi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.